Πέντε τα κρούσματα γρίπης των χοίρων στα κατεχόμενα

Πέντε τα κρούσματα γρίπης των χοίρων στα κατεχόμενα

Εκκλήσεις απευθύνουν οι αρμόδιες αρχές των κατεχομένων για περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας.

Πέντε έγιναν τα περιστατικά γρίπης των χοίρων στα κατεχόμενα αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σύμφωνα με τον “υφυπουργό” υγείας, Ομέρ Γκιουρ.

Όπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος σήμερα, σε δήλωσή του στα ΜΜΕ χθες βράδυ ο κ. Γκιουρ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων είναι πέντε, τα τέσσερα νοσηλεύονται στο “πανεπιστημιακό” νοσοκομείο εγγύς Ανατολής και το ένα στο “κρατικό” νοσοκομείο Λευκωσίας και βρίσκονται υπό θεραπεία χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία. “Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Πλέον ο ιός Η1Ν1 θα πρέπει να θεωρείται σαν μια εποχική γρίπη”.

Ο ίδιος έκανε έκκληση δε “εάν τα παιδιά σας είναι άρρωστα, μην τα στέλνετε σχολείο. Εάν αισθάνεστε εσείς άρρωστοι μην πάτε δουλειά ή φορέστε μάσκα”. Το “υπουργείο” υγείας, ανέφερε, έχει λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την μη εξάπλωση του ιού.

Ο κ. Γκιουρ ανέφερε ότι στο “κρατικό” νοσοκομείο της Λευκωσίας λειτουργεί ένα ειδικό τμήμα μόνο για τέτοιου είδους περιστατικά. Σύμφωνα με την Κίπρις, στο “πανεπιστημιακό” νοσοκομείο εγγύς Ανατολή νοσηλεύονται ως ύποπτα για τον ιο Η1Ν1 δύο παιδιά το ένα κάτω του ενός έτους και το άλλο πέντε ετών, με την κατάστασή τους να κρίνεται καλή ενώ η θεραπεία ήδη τους παρέχεται.

Προστίθεται επίσης ότι η κατάσταση της 52χρονης στο ίδιο νοσοκομείο, που ήταν το πρώτο περιστατικό της γρίπης των χοίρων που έγινε γνωστό την Παρασκευή, κρίνεται καλή και η ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη εντατική μονάδα.