ΠΑΣΥΚΙ για περιστατικό βίας: Να διερευνηθεί η επίθεση στο Νοσοκομείο Λάρνακας

ΠΑΣΥΚΙ για περιστατικό βίας: Να διερευνηθεί η επίθεση στο Νοσοκομείο Λάρνακας

Το συμβάν αναδεικνύει εκ νέου τα χρόνια πολλαπλά και πολυεπίπεδα προβλήματα των δημόσιων γιατρών και το αντίξοο εργατικό περιβάλλον και συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) εκφράζει με ανακοίνωσή της τη λύπη και αγανάκτησή της για το συμβάν επίθεσης εναντίον δημόσιου ιατρικού λειτουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στις 19 Ιανουαρίου και απαιτεί όπως το περιστατικό διερευνηθεί ενδελεχώς από τις αρμόδιες αρχές.

Εκφράζει παράλληλα τη θέση ότι το συμβάν αναδεικνύει εκ νέου «τα χρόνια πολλαπλά και πολυεπίπεδα προβλήματα των δημόσιων γιατρών και το αντίξοο εργατικό περιβάλλον και συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση προσφέροντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας σε όλους τους ανεξάρτητα τους συμπολίτες μας».

Καλεί την εργοδοτική πλευρά όπως «αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικά μέτρα αναδιοργάνωσης, αναδόμησης, ενδυνάμωσης και αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων με απώτερο στόχο την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου, σφαιρικού, ολιστικού, ορθολογικού και καθολικά προσβάσιμου ΓεΣΥ».

«Παρόμοιες κάκιστες συμπεριφορές και δυσμενή συμβάντα θα μας οδηγήσουν αναγκαστικά στην ενεργοποίηση αντιδραστικών μέτρων για την διασφάλιση της ασφάλειας, σωματικής ακεραιότητας και του επαγγελματικού κύρους των μελών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.