ΕΥΡΩΚΟ για Δημόσια Νοσηλευτήρια: Θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς

ΕΥΡΩΚΟ για Δημόσια Νοσηλευτήρια: Θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς

Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας την κατάσταση όπως εξελίσσεται στα δημόσια νοσηλευτήρια, ανέφερε:

«Η κατάσταση όπως εξελίσσεται στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι πολύ ανησυχητική. Η εικόνα που παρουσιάζουν οι κρατικές ιατρικές υπηρεσίες είναι εικόνα κατάρρευσης που ταλαιπωρεί το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες του Υπουργού Υγείας και είμαστε έτοιμοι να τον βοηθήσουμε να ξεριζώσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή και να πατάξει τις καταχρηστικές νοοτροπίες που μαστίζουν τον χώρο της δημόσιας υγείας.

Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι καταχρηστικές νοοτροπίες ταλαιπωρούν τον τομέα της υγείας ανεβάζοντας το κόστος για τη δημόσια υγεία και μειώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όσοι υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα και έχουν αυτές οι νοοτροπίες παλεύουν με πείσμα να μη εφαρμοστεί ποτέ ένα ολοκληρωμένο Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό του κύριο Παμπορίδη και του Υπουργείου Υγείας, για την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ γιατί προέχει η παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών υγεία στους πολίτες και το ξήλωμα των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και κερδοσκοπούν από τον τομέα της υγείας εις βάρος των πολιτών», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.»