ΔΗΣΥ για συμφωνία ΥΠΟΙΚ – ΠΑΣΥΔΥ: Απόφαση ορόσημο στα χρονικά της ΚΔ

ΔΗΣΥ για συμφωνία ΥΠΟΙΚ – ΠΑΣΥΔΥ: Απόφαση ορόσημο στα χρονικά της ΚΔ

Το ΔΗΣΥ σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει την συμφωνία Υπουργού Οικονομικών και ΠΑΣΥΔΥ

Αυτούσια η ανακοίνωση:
«Χαιρετίζουμε την ιστορική απόφαση που λήφθηκε χθες στον τομέα της Υγείας. Πρόκειται για μια απόφαση ορόσημο στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για το πρώτο σημαντικό βήμα που έχει συμφωνηθεί για την διαδικασία αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων μας.

Η 15νθήμερη πλέον εργασία στην Υγεία αποτελεί παρελθόν.

Μια κατάφωρα άδικη και αντιπαραγωγική πρακτική που εφαρμοζόταν εδώ και 10ετίες, η οποία από τη μια δεν επέτρεπε την επαγγελματική αφοσίωση και από την άλλη αποτελούσε πηγή επαγγελματικής ανασφάλειας, με όλα όσα συνεπάγονται.
Ταυτόχρονα διευκολύνουμε τη διοίκηση των νοσοκομείων που αντί να αναλώνονται με την ανανέωση 15νθήμερων συμβάσεων, θα ασχολούνται με την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων.

Πλέον οι εργαζόμενοι θα απασχολούνται με 6μηνα συμβόλαια ενώ όσοι συμπλήρωσαν και όσοι συμπληρώνουν 30μηνη υπηρεσία θα μετατρέπονται σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου.
Επιπροσθέτως, αποπαγοποιούνται 185 θέσεις νοσηλευτών οι οποίες εκκρεμούσαν από το 2012, κάτι το οποίο θα συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Κυβέρνηση αλλά και από τον ΔΗΣΥ για ευρεία μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας.

Η χθεσινές αποφάσεις ανοίγουν τον δρόμο προς την διαδικασία αυτονόμησης των Νοσοκομείων και επί τούτου χαιρετίζουμε την θετική στάση της ΠΑΣΥΔΥ.

Διότι μόνο μέσα από την αυτονόμηση και αναδιοργάνωση των κρατικών νοσηλευτηρίων θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην καθιέρωση ενός Γενικού Συστήματος Υγείας και να δώσουμε επιτέλους λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα.

Στόχος μας είναι η εφαρμογή ενός ΓΕΣΥ, το οποίο θα έχει επίκεντρο τον ασθενή.»