Τέσσερα φαγητά που βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά δε θα έπρεπε να το κάνεις ΠΟΤΕ!

Τέσσερα φαγητά που βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά δε θα έπρεπε να το κάνεις ΠΟΤΕ!

Από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους για να ξαναζεστάνεις φαγητό είναι η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων που δε χρειάζεται μάλιστα περισσότερο από μερικά λεπτά, όμως φαίνεται ότι αυτή δεν είναι και η καλύτερη κίνηση!

1) Μαγειρευτά φαγητά

Σύμφωνα με το Food Network η ορθότερη πρακτική για το ξαναζεσταμένο μαγειρευτό φαγητό  δεν είναι ο φούρνος μικροκυμάτων, αλλά ένα σκεύος που μπορεί να τοποθετηθεί στο μάτι της κουζίνας ή στο φούρνο. Για να ξαναζεσταθεί θα πρέπει μάλιστα να προσθέσετε λίγο νερό. Διαφορετικά θα καταλήξετε με κάτι που θα μοιάζει μάλλον με ξεραμένο απομεινάρι.

2) Πίτσα

Αν και πολλοί προτιμούν την πίτσα της επόμενης μέρας, υποστηρίζοντας ότι είναι νοστιμότερη αν φαγωθεί κρύα, κάποιοι επιμένουν να τη ζεσταίνουν. Αν είστε μεταξύ αυτών προτιμήστε το φούρνο. Χρησιμοποιείστε πολύ ψηλά θερμοκρασία για λίγα μόνο λεπτά και βγάλτες την μόλις αρχίσει να μαλακώνει το τυρί. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τα μικροκύματα!

3) Ζυμαρικά

Είναι πολύ απλό να ζεσταθού πολύ γρήγορα χωρίς να μπουν σε φούρνο μικροκυμάτων. Απλώς βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και ρίξτε λίγο καυτό νερό από το βραστήρα. Αφήστε τα για λιγότερο από ένα λεπτό και θα είναι ό, τι πρέπει! Αν έχουν σάλτσα και έχει πήξει απλώς βάλτε λίγο περισσότερο νερό.

4) Τηγανητές πατάτες

Οι ξαναζεσταμένες πατάτες αποκτούν μία απαίσια γεύση και υφή συνήθως. Αν όμως όμως κάψετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τις ρίξετε μέσα για μερικά δευτερόλεπτα το αποτέλεσμα θα είναι ίσως πιο απολαυστικό και από το αρχικό μαγείρεμα! Στραγγίστε τις σε χαρτί κουζίνας και απολαύστε τις!