Γιατί κάποιοι ζεσταίνονται πάντα, ενώ άλλοι κρυώνουν;

Γιατί κάποιοι ζεσταίνονται πάντα, ενώ άλλοι κρυώνουν;

Οι εξωτερικές συνθήκες και η θερμοκρασία δεν γίνονται αισθητές από τους πάντες με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, πάντα κάποιοι κρυώνουν και άλλοι πάντα ζεσταίνονται.

Αν έχετε νιώσει ποτέ ένα ξαφνικό ρίγος ή μια ανεξήγητη ζέστη, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στην θερμοκρασία του χώρου στον οποίο βρίσκεστε, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είστε σοβαρά άρρωστος. Αν υποψιάζεστε κάτι τέτοιο, επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό σας.

Αν όλοι στην δουλειά φοράνε ζεστά ρούχα και εσείς ιδρώνετε, φορώντας απλά ένα φανελάκι, αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα άγχους από ένα δύσκολο πρόγραμμα εργασίας ή προβλήματα στην οικογένεια ή τις σχέσεις σας. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ασχοληθείτε με το βελτιώσετε την ζωή σας. Απομακρύνετε τις αρνητικές σκέψεις, που δεν είναι σημαντικές.

Ακόμα και αν η θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο είναι φυσιολογική, πολλοί από εμάς αισθανόμαστε βασισμένοι στην συναισθηματική μας κατάσταση. Έρευνες έχουν δείξει, ότι όταν οι άνθρωποι νιώθουν κατάθλιψη, μοναξιά ή απομόνωση είναι πιο πιθανό να κρυώνουν. Το αντίθετο ισχύει για όσους αισθάνονται πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς. Είναι τα φυσικά συναισθήματα που μας κάνουν να κρυώνουμε ή να ζεσταινόμαστε. Όταν είμαστε χαρούμενοι ζεσταινόμαστε, ενώ όταν είμαστε δυστυχισμένοι κρυώνουμε.

Πώς, λοιπόν,θα ελέγξετε τη θερμοκρασία του σώματός σας;

Να φοράτε τα κατάλληλα ρούχα, ανάλογα με τον καιρό. Πρώτα να βλέπετε τι καιρό κάνει έξω και μετά να αποφασίζετε τι θα φορέσετε.

Ορισμένα τρόφιμα σε διαφορετικά κλίματα μπορούν να βοηθήσουν στην εσωτερική ισορροπία κρύου και ζέστης, όπως το να τρώμε σούπες και υδατάνθρακες για να παραμείνουμε ζεστοί κατά τους χειμερινούς μήνες. Τα λαχανικά και οι ελαφριές μερίδες είναι προτιμότερες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Να έχετε μια σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 20-22 βαθμούς κελσίου. Είναι η ιδανική θερμοκρασία που όλοι οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα.

Το τέχνασμα να αποφεύγουμε την υπερβολική ζέστη ή το υπερβολικό κρύο είναι μόνο στο μυαλό μας. Έχει αποδειχθεί, ότι όταν σκεφτόμαστε τροπικά μέρη απελευθερώνονται ενδορφίνες, που βοηθούν στην διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος.