Αυτά είναι τα αυγά που κρύβουν κινδύνους για την υγεία σας: Πώς θα τα αναγνωρίσετε

Αυτά είναι τα αυγά που κρύβουν κινδύνους για την υγεία σας: Πώς θα τα αναγνωρίσετε

Αν θέλετε να αποφύγετε διατροφικούς κινδύους - ιδιαίτερα αν έχετε μικρά παιδιά - καλό θα είναι να αναγνωρίζετε τα αυγά που είναι κατάλληλα για κατανάλωση.

Κλειδί είναι η διατροφή των πουλερικών που πρέπει να περιλαμβάνει σκαθάρια, σκουλήκια, τρωκτικά ακόμα και φίδια! Επίσης, το κοτόπουλο θα πρέπει να κινείτε πολύ, για να είναι στον καθαρό αέρα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και να έχει καλή ανοσία. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα γεννήσουν αυγά, υγιή!

Τα αυγά από τα άρρωστα κοτόπουλα, διακρίνονται εύκολα από τα καλά αυγά.

Πώς να ελέγξετε τα αυγά

Ελέγξτε το κέλυφος του αυγού.. Ωμά αυγά από υγιή κοτόπουλα είναι δύσκολο να σπάσουν, έχουν σκληρά κελύφη και είναι αρκετά πυκνά. Η πλουσιότερη διατροφή των πουλερικών βελτιώνει τις συνθήκες ζωής του και δημιουργεί παχύτερο κέλυφος!

Δώστε προσοχή στο χρώμα του κρόκου του αυγού!

Ο καλύτερος κρόκος αυγού είναι το πορτοκαλί, όσο πιο βαθύ τόσο το καλύτερο!

Ο χλωμός κίτρινος σε χρώμα κρόκος είναι ένα σημάδι ότι το κοτόπουλο έζησε σε κακές συνθήκες και ήταν άρρωστο. Αυτό το αυγό περιέχει λιγότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες από το υγιείς αυγό. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο θαμπός κρόκος μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν σοβαρή λοίμωξη του στομάχου.