Απεργία νοσηλευτών: Ούτε θετικά ούτε αρνητικά αποτιμάται η πρόταση Παμπορίδη από ΠΑΣΥΝΟ

Απεργία νοσηλευτών: Ούτε θετικά ούτε αρνητικά αποτιμάται η πρόταση Παμπορίδη από ΠΑΣΥΝΟ

Θετικά και αρνητικά στοιχεία εντοπίζει η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) στην νέα πρόταση του Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη, για άρση των απεργιακών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ στις 15 Μαρτίου.

Η πρόταση τέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε συνάντηση της ηγεσίας της ΠΑΣΥΝΟ με τον Υπουργό Υγείας, η οποία κράτησε μία περίπου ώρα, και έγινε στην παρουσία και του προεδρείου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ).

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτης Γεωργίου, δήλωσε ότι “έγινε ένας διάλογος μεταξύ του Υπουργού Υγείας, εμάς και των ασθενών, και έχουμε βρει κάποιες συγκλίσεις στις οποίες θα μπορέσουμε να συζητήσουμε”.

Είπε ότι “υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση την οποία θα πάρουμε αύριο στα μέλη μας κάτω στην βάση ώστε να πάρουμε μια απόφαση”.

Σε ερώτηση εάν η πρόταση του Υπουργού Υγείας αφήνει ικανοποιημένη την ΠΑΣΥΝΟ, ο κ. Γεωργίου, είπε ότι “μας αφήνει εν μέρει ικανοποιημένους, εν μέρει δυσαρεστημένους για κάποια θέματα αλλά αντιλαμβάνεστε δεν είναι εμείς που θα πάρουμε την τελική απόφαση, είναι απόφαση της βάσης”.

Πρόσθεσε ότι “δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κλιμάκωση των μέτρων, πρώτα θα πάρουμε την πρόταση που έχουμε από το Υπουργείο Υγείας, και την οποία ασπάζονται και οι ασθενείς, και μετά θα δούμε, εάν δεν δέχεται η βάση την πρόταση αυτή, τότε θα προχωρήσουμε με οποιαδήποτε μέτρα”.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ είπε ότι “σαν πρώτη φάση έτσι κι αλλιώς δεν θα επηρεάζονταν άμεσα κάποια τμήματα οπότε δεν υπάρχει λόγος για να σταματήσει το οτιδήποτε”.

“Θα προχωρήσουμε κανονικά και θα πάμε και στη βάση για να δούμε τί ζητούμε”, είπε καταλήγοντας.