Μνήμη: Ποια διατροφική έλλειψη την επηρεάζει

Μνήμη: Ποια διατροφική έλλειψη την επηρεάζει

Ο εγκέφαλος χρειάζεται γλυκόζη για ενέργεια και οι περιοριστικές δίαιτες μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στη νόηση, τη μνήμη και τη μάθηση.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή με λίγους ή καθόλου υδατάνθρακες έχουν χειρότερες επιδόσεις σε νοητικά τεστ και τεστ μνήμης.

Σύμφωνα με την Holly Taylor, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Tufts, η τροφή που επιλέγει κάποιος μπορεί να έχει άμεση επίδραση στη νοητική συμπεριφορά.

Οι δημοφιλείς δίαιτες που έχουν λίγους υδατάνθρακες ή καθόλου έχουν τη μεγαλύτερη δυναμική για αρνητική επίδραση στη μνήμη και τη νόηση.

Ομάδα επιστημόνων επέλεξε 19 γυναίκες ηλικίας 22 έως 55 ετών και τους επέτρεψε να επιλέξουν είτε διατροφή χαμηλή σε θερμίδες είτε χαμηλή σε υδατάνθρακες. Εννέα από αυτές επέλεξαν τη διατροφή με λίγους υδατάνθρακες και οι άλλες 10 τη χαμηλή σε θερμίδες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες που κατανάλωναν λίγους υδατάνθρακες εμφάνισαν σταδιακή μείωση της απόδοσης στις εργασίες που απαιτούσαν μνήμη, σε σύγκριση με γυναίκες που έτρωγαν λίγες θερμίδες.

Διαβάστε περισσότερα στο: onmed.gr