«Ένοχα» και για καρκίνο του στομάχου τα αλλαντικά – Σε ποια ποσότητα θεωρούνται επικίνδυνα

«Ένοχα» και για καρκίνο του στομάχου τα αλλαντικά – Σε ποια ποσότητα θεωρούνται επικίνδυνα

Τον περασμένο Οκτώβρη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε έκθεση στην οποία υπογράμμιζε πως η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος (αλλαντικών) συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ορθοκολικού καρκίνου.

Η αναστάτωση που προκάλεσαν τα ευρήματα του ΠΟΥ ενισχύεται από νέα στοιχεία που ανακοίνωσαν δύο μεγάλες ερευνητικές ομάδες, τα οποία αυτή τη φορά συνδέουν τα αλλαντικά με τον καρκίνο του στομάχου.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr