Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως αυγά κάθε μέρα!

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως αυγά κάθε μέρα!

Θα εκπλαγείς!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αν τρως αυγά κάθε μέρα

Η αλήθεια είναι ότι τα αυγά, ακριβώς όπως και πολλά άλλα τρόφιμα, κάνουν καλό στην υγεία μας.

Ο κρόκος του αυγού είναι φορτωμένος με θρεπτικές ουσίες. Περισσότερο από το 90% του ασβεστίου και του σιδήρου του αυγού βρίσκονται στον κρόκο ενώ το ασπράδι περιέχει σχεδόν το μισό της πρωτεΐνης του αυγού.

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας πιο κάτω:

Θα ενισχύσετε τα οστά

Τα αυγά περιέχουν βιταμίνη D και ασβέστιο, που είναι η τέλεια πηγή για να ενισχύσετε τα οστά σας. Η βιταμίνη D θα βελτιώσει επίσης την φυσική απορρόφηση ασβεστίου του σώματός σας.

Αδυνάτισμα

Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και μάλιστα έχουν αποδειχθεί από το American College of Nutrition, καθώς και το International Journal of Obesity ότι τα αυγά στο πρωινό σας μπορεί να μειώσουν την ποσότητα τροφίμων που καταναλώνετε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πρόληψη καρδιακών παθήσεων

H λέκιθος είναι μια άριστη πηγή χολίνης, μια θρεπτική ουσία που θεωρείται ουσιαστική για την ανθρώπινη υγεία. Είναι απαραίτητη για το σχηματισμό του ιστού του εγκεφάλου και της μνήμης και μπορεί επίσης να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Πρόληψη καταρράκτη

Η κατανάλωση λουτεΐνης και ζεαξανθίνης έχει αποδειχθεί ότι χαμηλώνει σημαντικά τον κίνδυνο ηλικιακού εκφυλισμού (AMD), μια από τις κύριες αιτίες της απώλειας όρασης, που έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους άνω των 65. Επιπλέον, υπάρχει λιγότερη πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη, που συνοδεύει συχνά τη γήρανση.