Συμμαχία για Υγεία: Οι ασθενείς πεθαίνουν αβοήθητοι στα δημόσια νοσοκομεία

Συμμαχία για Υγεία: Οι ασθενείς πεθαίνουν αβοήθητοι στα δημόσια νοσοκομεία

Σε ανακοίνωση τύπου η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει ότι οι ασθενείς υποφέρουν και σε πολλές περιπτώσεις πεθαίνουν αβοήθητοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ως Συμμαχία Πολιτών μένουμε πιστοί στα έξι σημεία τα οποία συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη των αρχηγών για το ΓΕΣΥ θεωρώντας πως η αυτονόμηση των δημόσιων νοσοκομείων είναι εκ των ουκ άνευ.

Ενώ οι ασθενείς υποφέρουν και σε πολλές περιπτώσεις πεθαίνουν αβοήθητοι στα δημόσια νοσοκομεία, δυστυχώς άρχισε να διαφαίνεται ένα παιχνίδι αλληλοεπίρριψης ευθυνών το οποίο προδικάζει ναυάγιο στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ Υπ. Υγείας και εμπλεκόμενων φορέων.

Δεν υπάρχει περιθώριο κατάρρευσης του διαλόγου για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Υπ. Υγείας, Κυβέρνηση και εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να αποδείξουν έμπρακτα τη βούληση τους για εφαρμογή του ΓΕΣΥ με πνεύμα συναίνεσης και εποικοδομητικού διαλόγου μακριά.

Ως Συμμαχία Πολιτών, μένουμε πιστοί στα έξι σημεία τα οποία συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη των αρχηγών για το ΓΕΣΥ θεωρώντας πως η αυτονόμηση των δημόσιων νοσοκομείων είναι εκ των ουκ άνευ. Ταυτόχρονα πρέπει οι δεσμεύσεις να γίνουν επιτέλους πράξη, θέτοντας υπεύθυνα σε αυτούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, τα εργασιακά τους θέματα και το μείζον θέμα της υποστελέχωσης. Η Κυβέρνηση και το Υπ. Υγείας πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα στη σωστή προετοιμασία των νομοσχεδίων που αφορούν στο ΓΕΣΥ εκπληρώνοντας τις προϋποθέσεις βασιμότητας τους. Μόνο έτσι θα ξεφύγουμε από τα λιμνάζοντα νερά της υφιστάμενης κατάστασης και δεν θα οδηγηθούμε στην οριστική κατάρρευση της δημόσια υγείας που θα ανοίξει την πόρτα της ιδιωτικοποίησης και σε αυτό τον νευραλγικό τομέα.

*Αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραμένει παραπλανημένος για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια, τον καλούμε να διαβάσει σήμερα το προσωπικό βίωμα του δημοσιογράφου Άριστου Μιχαηλίδη για να αντιληφθεί την τραγικότητα της κατάστασης.