ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανακαλείται φάρμακο από την Κυπριακή αγορά - Δείτε ποιο είναι και τι να κάνετε! (photo)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανακαλείται φάρμακο από την Κυπριακή αγορά - Δείτε ποιο είναι και τι να κάνετε! (photo)

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου Φαρμάκων, προχωρούν στην ανάκληση της παρτίδας FS6X535 του φαρμακευτικού προϊόντος “GlucaGen Hypokit”, με κάτοχο άδειας κυκλοφορίας την εταιρεία “Novo Nordisk A/S”, από την Κυπριακή αγορά.

Το GlucaGen® HypoKit ενδείκνυται για την θεραπεία της σοβαρής υπογλυκαιμίας (χαμηλό σάκχαρο του αίματος) σε ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Η εταιρεία Novo Nordisk διεξήγαγε έρευνα η οποία έδειξε ότι ένας μικρός αριθμός (0,006%) των βελονών αποκολλούνταν από την σύριγγα κατά τη χρήση, σε ορισμένες παρτίδες του GlucaGen® HypoKit.

Για την προστασία της ασφάλειας των ασθενών οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες ανακαλούν την επηρεαζόμενη παρτίδα από τις φαρμακαποθήκες, τα νοσοκομεία, τα φαρμακεία και τους ασθενείς που έχουν στην κατοχή τους προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας.

Ο αριθμός και η ημερομηνία λήξης της ανακαλούμενης παρτίδας του GlucaGen® HypoKit είναι:

112

Αριθμός παρτίδας: FS6X535
Ημερομηνία λήξης: 08/2018

Οι ασθενείς ή τα άτομα που τους φροντίζουν, παρακαλούνται να ελέγξουν τον αριθμό παρτίδας στο GlucaGen® HypoKit που κατέχουν, για να διαπιστώσουν εάν η συσκευασία ταυτίζεται με τον αριθμό παρτίδας FS6X535. Ο αριθμός παρτίδας αναγράφεται επάνω στη συσκευασία του GlucaGen® HypoKit όπως υποδεικνύεται παρακάτω, σε κόκκινο περίγραμμα (Σχήμα 1).

Σχήμα 1. A) GlucaGen® HypoKit, όπου ο αριθμός παρτίδας μπορεί να αναζητηθεί στο σημεία εμφάνισης του αριθμού παρτίδας με κόκκινο περίγραμμα
B) μεγέθυνση του αριθμού παρτίδας.

Συστάσεις προς τους ασθενείς που έχουν στην κατοχή τους την παρτίδα FS6X535 του GlucaGen® HypoKit:

· Επιστρέψετε το GlucaGen® HypoKit με τον πιο πάνω αριθμό παρτίδας άμεσα στο φαρμακείο σας.

· Θα λάβετε δωρεάν αντικατάσταση με ένα νέο GlucaGen® HypoKit κατά την επιστροφή του προϊόντος με την προαναφερόμενη παρτίδα.

Εάν κατέχετε ένα GlucaGen® HypoKit με αριθμό παρτίδας που ΔΕΝ αναφέρεται πιο πάνω, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες: Έμιλυ Μαυροκορδάτου (Φαρμακευτικές Υπηρεσίες) Τηλ. Επικοινωνίας: 22 608618