Η ΠΑΣΥΝΟ καταγγέλλει τη σύλληψη του ΓΓ της και μιλά για δυναμικά μέτρα αντίδρασης

Η ΠΑΣΥΝΟ καταγγέλλει τη σύλληψη του ΓΓ της και μιλά για δυναμικά μέτρα αντίδρασης

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) κατήγγειλε την αήθη, όπως τη χαρακτηρίζει, σύλληψη του Γενικού Γραμματέα της, Παναγιώτη Γεωργίου, σήμερα το πρωί και τη μεταφορά και κράτησή του, στον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα συνέλθει το ΔΣ της συντεχνίας και θα αποφασίσει δυναμικά μέτρα αντίδρασης για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σε ανακοίνωση της συντεχνίας γίνεται λόγος για «αχαρακτήριστη και ανεπίτρεπτη» συμπεριφορά της Αστυνομίας, ενώ προστίθεται ότι «οι προπηλακισμοί εναντίον του Γενικού μας Γραμματέα και εναντίον οποιουδήποτε μέλους μας τορπιλίζει τα εργασιακά θέσμια και την αγαστή συνεργασία προς όφελος των ασθενών».

Σύμφωνα με τη συντεχνία, ο κ. Γεωργίου «συνελήφθη άνευ λόγου και αιτίας για δήθεν εξύβριση οργάνου της τάξεως, λίγες ώρες μετά που πολίτης έκανε το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λεμεσού γυαλιά καρφιά και έθεσε για άλλη μια φορά σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των νοσηλευτών».

Αναφέρεται τέλος ότι η ΠΑΣΥΝΟ δεν μπορεί να παραμείνει με τα χέρια δεμένα, όταν μέλη της καθημερινά κινδυνεύουν από ανεπίτρεπτες συμπεριφορές ασθενών που εισβάλλουν στα νοσηλευτήρια ως μαινόμενοι ταύροι, υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, ή για διάφορους λόγους βιαιοπραγούν εναντίον τους.