Παχυσαρκία στην Ευρώπη - Δείτε σε ποια θέση κατατάσσεται η Κύπρος

Παχυσαρκία στην Ευρώπη - Δείτε σε ποια θέση κατατάσσεται η Κύπρος

Μια νέα έρευνα έρχεται να αναδείξει το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόσφατη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευρήματα παλαιότερης μελέτης, που διαπίστωσε ότι περισσότεροι από ένας στους δέκα άνδρες και μία στις επτά γυναίκες σε όλον τον κόσμο είναι σήμερα παχύσαρκοι.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το μεγαλύτερο ποσοστό παχύσαρκων ατόμων στο σύνολο του πληθυσμού της κάθε χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφεται στη Μάλτα, με το 25,2% του πληθυσμού, δηλαδή έναν στους τέσσερις κατοίκους της χώρας να είναι παχύσαρκος.

Το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο ποσοστό παχύσαρκων ατόμων καταγράφεται στη Λετονία (20,8%) και στην Ουγγαρία (20,6%), που αντιστοιχεί σε έναν στους πέντε κατοίκους των χωρών αυτών.

Η Κύπρος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, βρίσκεται στην 23η θέση, με ποσοστό παχύσαρκων επί του πληθυσμού 13,9%, 1,5 ποσοστιαία μονάδα κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που βρίσκεται στο 15,4%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στην ΕΕ παρουσιάζουν η Ρουμανία και η Ιταλία, με 9,1% και 10,5% αντίστοιχα.

Πριν από μερικούς μήνες, μια μελέτη του Imperial College του Λονδίνου είχε καταδείξει πως οι Κύπριοι άνδρες κατέχουν την πρώτη θέση μεταξύ μεταξύ 43 χωρών της Ευρώπης, με τον μεγαλύτερο Δείκτη Μάζας Σώματος, μαζί με τους άνδρες από την Ιρλανδία και τη Μάλτα.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι Κύπριες γυναίκες βρίσκονται στην 11η υψηλότερη θέση στην Ευρώπη.