Απάντηση στο «αιώνιο» ερώτημα: Από που προέρχεται η περίεργη μυρωδιά στα ούρα όταν τρώμε αγρέλια;

Απάντηση στο «αιώνιο» ερώτημα: Από που προέρχεται η περίεργη μυρωδιά στα ούρα όταν τρώμε αγρέλια;

Μια νέα έρευνα από επιστήμονες αποκαλύπτει το λόγο που τα ούρα έχουν αυτή την περίεργη μυρωδιά όταν τρώμε σπαράγγια ή αλλιώς αγρέλια.

Όπως υποστηρίζει η έρευνα η περίεργη αυτή μυρωδιά γίνεται αντιληπτή από το 42% των ανδρών και το 38,5% των γυναικών. Δηλαδή το 58% των ανδρών και το 61,5% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δεν μπορούσαν να καταλάβουν αυτή τη μυρωδιά! Στην έρευνα συμμετείχαν 6,909 άτομα.

Ερευνητές από το Χάρβαρντ ανακάλυψαν 871 γενετικές παραλλαγές και γονίδια που συνδέονται με αυτή τη μυρωδιά.

Το αποτέλεσμα λοιπόν της έρευνας είναι ότι η μυρωδιά αυτή είναι πιθανόν να μην δημιουργείται στα ούρα όλων των ανθρώπων λόγω... γονιδίων. Δηλαδή αυτή... δυνατότητα της μυρωδιάς κληρονομείται με λίγα λόγια και δεν μπορούν όλοι να την εντοπίσουν.

Μια παλαιότερη έρευνα του 2010 που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Chemical Senses έδειξε ότι ορισμένοι συμμετέχοντες δεν είχαν δύσοσμα ούρα μετά από κατανάλωση σπαραγγιών, επειδή έλειπε από τον οργανισμό τους ένα γονίδιο για το πεπτικό ένζυμο που διασπά την μερκαπτάνη στα δύσοσμα συστατικά της.

Το ερώτημα που θέτουν αρκετοί επιστήμονες είναι αν όντως κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τη μυρωδιά ή αν λόγω γονιδίων δεν παράγουν αυτή τη μυρωδιά.