ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως ΚΥΠΡΙΑΚΟ!Φωτιά έβαλε στον πάγο τους ασθενείς στην Eντατική του Νοσοκομείου Λεμεσού

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως ΚΥΠΡΙΑΚΟ!Φωτιά έβαλε στον πάγο τους ασθενείς στην Eντατική του Νοσοκομείου Λεμεσού

Στην κατάψυξη βρέθηκαν για αρκετές ημέρες οι ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, λόγω σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν μετά από μικρής έκτασης φωτιά και βλάβη στο πεπαλαιωμένο σύστημα κλιματισμού.

Η αναγκαιότητα αντικατάστασης του συστήματος κλιματισμού προέβαλε επιτακτικά, όταν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης ανεφλέγη σταθεροποιητής ισχύος ρεύματος σε κουτί μικρού δωματίου το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη ΜΕΘ και τα χειρουργεία, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έσβησε τη φωτιά στα καλώδια με τη χρήση πυροσβεστήρα διοξειδίου του άνθρακα πριν επεκταθεί και χωρίς να προκληθεί περαιτέρω ζημιά ή αναστάτωση. Ωστόσο οι καπνοί κάλυψαν τους διαδρόμους και τα δωμάτια νοσηλείας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συγγενών των ασθενών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», η φωτιά θορύβησε τη διεύθυνση του νοσοκομείου και η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου συστήματος κλιματισμού προέβαλε ως αδήριτη ανάγκη. Τη νύφη, όμως, την πλήρωσαν οι ασθενείς καθώς εν μέσω ψύχους δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες.