Γυναικεία γονιμότητα: Οι επιπτώσεις από την κατανάλωση αναψυκτικών

Γυναικεία γονιμότητα: Οι επιπτώσεις από την κατανάλωση αναψυκτικών

Προηγούμενες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνδρες που καταναλώνουν συστηματικά αναψυκτικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη γονιμότητα και την σεξουαλική τους ζωή.

Ο λόγος είναι ότι έχουν λιγότερο δυνατό σπέρμα από εκείνους που αποφεύγουν την κατανάλωσή τους.

Νέα έρευνα επιστημόνων από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, επιβεβαιώνει ότι η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών επηρεάζει τόσο την ανδρική όσο και τη γυναικεία γονιμότητα.

Ειδικότερα, οι γυναίκες που έπιναν τουλάχιστον ένα αναψυκτικό την ημέρα είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν και οι άντρες 33% λιγότερες πιθανότητες να γονιμοποιήσουν.

Στη νέα έρευνα εξετάστηκαν 3.828 γυναίκες, 21 έως 45 ετών, και 1.045 από τους συντρόφους τους μέσω της Pregnancy Study Online.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ενός αναψυκτικού με ζάχαρη την ημέρα από τον άντρα ή τη σύντροφό του μειώνει τις πιθανότητες να γίνουν γονείς.

Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο υπογονιμότητας, ενώ η κατανάλωση φρουτοχυμού ή αναψυκτικού διαίτης φάνηκε να έχει μικρή επίδραση στη γονιμότητα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Epidemiology.

ONMED.GR

Διαβάστε περισσότερα για Περισσότερα πατώντας εδώ!