Επιτέλους η αλήθεια! Πρέπει να ξεκινάς την ημέρα σου με νερό και λεμόνι;

Επιτέλους η αλήθεια! Πρέπει να ξεκινάς την ημέρα σου με νερό και λεμόνι;

Ίσως, αλλά όχι για τους λόγους που νομίζεις.. 

Αν αναζητήσεις στο διαδίκτυο τι πρέπει να κάνεις για να χάσεις βάρος ίσως ένα από τα πρώτα πράγματα που θα βρεις είναι να πίνεις νερό με λεμόνι μόλις ξυπνήσεις το πρωί. Υπάρχει κανείς που δεν έχει δοκιμάσει έστω και μια φορά να ξεκινάει τη ημέρα του με νερό με μια φέτα λεμονιού σε αυτό; Εκτός από τα υποτιθέμενα οφέλη ομορφιάς, το πρωινό αυτό φίλτρο υποτίθεται ότι "αποτοξινώνει" το σώμα σου, "ξυπνά" το μεταβολισμό σου, αλκαλοποιεί και προάγει την απώλεια βάρους. Αλλά, ως συνήθως, αυτή είναι ακόμη μια τάση too good to be true!

Τι δεν μπορεί να κάνει..

  • Δεν μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό σου. Πολλοί λένε ότι ένα φλιτζάνι νερό λεμονιού το πρωί μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σου. Ακούγεται υπέροχο, έτσι δεν είναι; Δυστυχώς, δεν ισχύει! Μπορεί κάποια τρόφιμα, όπως το πιπέρι καγιέν, να επιταχύνουν προσωρινά το μεταβολισμό μέσω της θερμικής επίδρασης των τροφίμων αλλά όχι το νερό με λεμόνι.
  •  Ορισμένοι πιστεύουν ότι η κατανάλωση του μπορεί να καθαρίσει το σύστημά σου από τοξίνες και ασθένειες, αλλά δεν υπάρχει καμία μελέτη που το αποδεικνύει αυτό. Αυτή είναι μια δημοφιλής άποψη ωστόσο, αλλά και πάλι, εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία βρίσκεται επίσης σε άλλα τρόφιμα, υπάρχουν λίγα επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι ο χυμός λεμονιού αποτοξινώνει το σύστημά σου καλύτερα από το νερό. Στην πραγματικότητα, το σώμα σου δεν χρειάζεται να "καθαριστεί" καθόλου, τα νεφρά και το συκώτι σου κάνουν όλη την αποτοξίνωση που χρειάζεσαι.
  • Δεν μπορεί να κρατήσει το pH του σώματος σε ισορροπία. Κανένα τρόφιμο δεν μπορεί να αλλάξει σημαντικά το pH του αίματός σου.

Υπάρχουν όμως και μερικά μικρά οφέλη..

  • Μπορεί να σε κρατήσει ενυδατωμένη, αφού είναι νερό εξάλλου. Εάν η γεύση του νερού με λεμόνι σε βοηθά να πίνεις περισσότερο νερό τότε ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα ποτήρι νερό με φρέσκο λεμόνι. Απλά μην περιμένεις θαύματα. Δεν χρειάζεται να είναι ζεστό νερό. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι το κρύο νερό απορροφάται πιο γρήγορα από το ζεστό νερό.
  • Μπορεί να ενισχύσει λίγο τα επίπεδα βιταμίνης C που καταναλώνεις, εξαρτάται από το πόσο λεμόνι προσθέτεις βέβαια στο νερό. Το λεμόνι περιέχει επίσης ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο.
  • Μπορεί να είναι μια καλή αντικατάσταση για χυμό ή καφέ αφού δεν υπάρχει ζάχαρη στο λεμόνι με νερό, γι 'αυτό είναι ένα υγιές υποκατάστατο του χυμού ή του καφέ με ζάχαρη.

Tip Διαιτολόγου: Αν αντιμετωπίζεις καούρα ή παλινδρόμηση καλύτερα να το αποφύγεις καθώς θα επιδεινώσει τα συμπτώματά σου.

Πηγή: limeandlife

Διαβάστε περισσότερα για την κατηγορία "Περισσότερα" πατώντας εδώ!