Γιατί οι έγκυες πρέπει να τρώνε μάνγκο - 9 αποδεδειγμένα οφέλη

Γιατί οι έγκυες πρέπει να τρώνε μάνγκο - 9 αποδεδειγμένα οφέλη

Το καλοκαίρι έρχεται και το μάνγκο κάνει την εμφάνισή του στα ράφια του σουπερμάρκετ.

Είναι ένα φρούτο που μπήκε δειλά δειλά στη διατροφή των Ελλήνων και μετά τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τις φράουλες, έρχεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους.

Τι γίνεται όμως με την εγκυμοσύνη;

Επιτρέπεται ή όχι να καταναλώνει μία έγκυος μάνγκο στην εγκυμοσύνη; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση, είναι εύκολη! Ναι, καθώς είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας, αντιοξειδωτικών και ζωτικών θρεπτικών ουσιών. Να θυμάστε ότι όμως πρέπει να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση. Τα μάνγκο είναι εποχιακά φρούτα και πρέπει να καταναλώνονται στην εποχή τους! Πριν το εντάξετε στη διατροφή σας, καλό θα είναι να πάρετε τη σύμφωνη γνώμη και του γιατρού σας.

Πόσα μάνγκο μπορεί να τρώει μια έγκυος;

Ένα μάνγκο την ημέρα αρκεί.

Θερμιδική αξία του μάνγκο:

60 Θερμίδες
14.98g υδατάνθρακες
0.82g πρωτεΐνες
1,6g φυτικές ίνες
0,38g λιπαρά
13,66g σάκχαρα

Ποια είναι τα οφέλη του μάνγκο στην εγκυμοσύνη;

1. Το μάνγκο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C πράγμα που βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου. Το σίδηρο αποτρέπει την αναιμία

2. Το φολικό οξύ βοηθά στην ανάπτυξη του εμβρύου

3. Οι φυτικές ίνες διατηρούν τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος

4. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά μειώνοντας τον κίνδυνο της πρόωρης γέννησης

5. Η βιταμίνη Α που περιέχει βοηθά στην ανάπτυξη των μωρών

6. Η βιταμίνη Β6 βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του εμβρύου

7. Το μαγνήσιο που υπάρχει σε λογικές ποσότητες στο μάνγκο, αποτρέπει την προεκλαμψία

8. Βοηθά στην πρωινή αδιαθεσία

9. Καθώς ο όγκος του αίματος αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα χρειάζεται επιπλέον ορυκτά. Το μάνγκο περιέχει ηλεκτρολύτες όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και νάτριο που βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών.

Πηγή: MOTHERSBLOG.GR

Διαβάστε περισσότερα για την κατηγορία "Περισσότερα" πατώντας εδώ!