Επιστήμονες πιέζουν το Facebook να… χαλιναγωγήσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Επιστήμονες πιέζουν το Facebook να… χαλιναγωγήσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Το Facebook δέχεται ισχυρές πιέσεις για «εναλλακτικές θεραπείες» για την καταπολέμηση νόσων.

Με ασθένειες που είχαν σχεδόν εξαφανιστεί από τον «χάρτη» να κάνουν την επανεμφάνισή τους σε ολόκληρο τον κόσμο και το αντιεμβολιαστικό κίνημανα… οργιάζει στα κοινωνικά δίκτυα, το Facebook δέχεται ισχυρές πιέσεις να φρενάρει τη διασπορά fake news για τα εμβόλια αλλά και τις «εναλλακτικές θεραπείες» για την καταπολέμηση νόσων.

Διαβάστε επίσης: Πρόωρο μωρό νίκησε όλες τις πιθανότητες και κατάφερε να επιβιώσει! (pics)

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, τα μέλη της αντιεμβολιαστικής κοινότητας δημιουργούν κλειστές ομάδες στο Facebook και τα φερέλπιδα μέλη πρέπει πρώτα να… ελεγχθούν και να λάβουν το «πράσινο φως» από κάποιον διαχειριστή. Με αυτό τον τρόπο, ο διάλογος στις σελίδες αυτές είναι μονόπλευρος, καθώς δεν υπάρχει κανένας αντίλογος από επιστήμονες και ειδικούς του χώρου.

Οι ομάδες αυτές αριθμούν πολλά μέλη και είναι ιδιαίτερα… εκλεπτυσμένες.

Διαβάστε ΕΔΩ τις ειδήσεις της ημέρας.

Για παράδειγμα η ομάδα «Stop Mandatory Vaccination» (σ.σ. Σταματήστε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό) έχει πάνω από 150.000 εγγεγραμμένα μέλη.

Εκατοντάδες είναι και οι ακόλουθοι της ομάδας «Vitamin C Against Vaccine Damage» (σ.σ. Βιταμίνη C κατά των βλαβών που προκαλούν τα εμβόλια), μιας διαδικτυακής κοινότητας που αυθαίρετα ισχυρίζεται ότι η καθ’ όλα ωφέλιμη βιταμίνη μπορεί να «αντιστρέψει» τις «βλάβες που προκαλούν τα εμβόλια».

Και όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως τα εμβόλια προκαλούν οποιαδήποτε ζημιά στον εγκέφαλο και θεωρούνται ασφαλή από την ιατρική κοινότητα.

Πηγή: Cnn.gr