Επαναστατική εξέταση αίματος προβλέπει τον καρκίνο του μαστού

Επαναστατική εξέταση αίματος προβλέπει τον καρκίνο του μαστού

Μπορεί να ανιχνεύει τα πολύ πρώιμα στάδια

Μια νέα επαναστατική μέθοδο πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Πρόκειται για μια εξέταση αίματος που μπορεί να ανιχνεύει τα πολύ πρώιμα στάδια του καρκίνου του μαστού, προτού ακόμη σχηματισθεί κακοήθης όγκος.

Διαβάστε επίσης: Περιττά κιλά και αρτηριακή πίεση: Τι πρέπει να κάνετε καθημερινά

Σύμφωνα με τους Γερμανούς επιστήμονες, η εξέταση αίματος θα έχει την ίδια ακρίβεια με μια μαστογραφία, με τη διαφορά ότι η μαστογραφία ανιχνεύει τον όγκο όταν αυτός έχει ήδη δημιουργηθεί.

Το τεστ αίματος αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο επόμενο έτος.

Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης δήλωσε πως «με το τεστ αυτό θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως μια γυναίκα πρόκειται να ασθενήσει από καρκίνο του μαστού. Για την ώρα το ποσοστό επιτυχίας της μεθόδου φθάνει στο 75%, ενώ για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών ο βαθμός επιτυχίας φθάνει στο 86%».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Οι γιατροί επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού μπορεί να σώσει ζωές.

Το τεστ παίζει τον ρόλο ενός συστήματος συναγερμού για τις γυναίκες που έχουν μεγάλες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού, ενώ σε σχέση με την μαστογραφία το τεστ αίματος έχει το επιπλέον πλεονέκτημα της μη έκθεσης σε ακτινοβολία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ