Το μαξιλάρι μπορεί να μειώσει τους πόνους στον αυχένα

Το μαξιλάρι μπορεί να μειώσει τους πόνους στον αυχένα

Θα αγοράσεις νέο μαξιλάρι; Τι πρέπει να γνωρίζεις

Κι όμως, ένα ακατάλληλο ή παλιό μαξιλάρι μπορεί να ευθύνεται για τους πόνους του αυχένα ή τον πονοκέφαλο! Υπάρχει όμως ένας απλός τρόπος να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη: να βρείτε το σωστό μαξιλάρι.

Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού αγοράσετε ένα καινούριο; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μαξιλάρι πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια καθώς μετά από αυτό το διάστημα, το 20% του μαξιλαριού αποτελείται από ακάρεα και άλλους βλαβερούς μικροοργανισμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να καταλάβετε εάν έφθασε η στιγμή να πετάξετε το μαξιλάρι σας. Σε περίπτωση που περιέχει πούπουλα διπλώστε το στη μέση. Εάν το αφήσετε και δεν επανέλθει από μόνο του, σημαίνει ότι είναι παλιό. Εάν το μαξιλάρι περιέχει διπλώστε το, και τοποθετήστε πάνω του μία παντόφλα. Αν το μαξιλάρι ξεδιπλωθεί και η παντόφλα πέσει τότε είναι μία χαρά. Αν η παντόφλα «κερδίσει» είναι καιρός ν' αγοράσετε νέο.

Κερδίστε ένα μαξιλάρι που θα σας προσφέρει τον καλύτερο ύπνο της ζωής σας συμμετέχοντας στον διαγωνισμό ΕΔΩ και απολαύστε τον ύπνο σας με δώρα που εξασφαλίσαμε μόνο για εσάς!

Κοιμάστε μπρούμυτα ή ανάσκελα;

Είναι σημαντικό να...  ευθυγραμμιστείτε. Δηλαδή το κεφάλι με το λαιμό σας θα πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή όταν κοιμάστε. Ένα λεπτό και πιο επίπεδο μαξιλάρι είναι ιδανικό εάν κοιμάστε μπρούμυτα. Προτιμήστε τα μαλακά μαξιλάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυξημένος ο κίνδυνος για Αλτσχάιμερ αν υπάρχει σχετικό οικογενειακό ιστορικό

Εάν συνηθίζετε να κοιμάστε ανάσκελα και μπορείτε να δείτε τα πόδια σας, τότε μάλλον το μαξιλάρι σας είναι πολύ ψηλό. Εάν κοιμάστε στο πλάι επιλέξτε πιο σκληρά και σταθερά μαξιλάρια γιατί χρειάζεστε περισσότερη στήριξη στον λαιμό και το κεφάλι.