3 σημαντικοί λόγοι για να πίνεις νερό

3 σημαντικοί λόγοι για να πίνεις νερό

Οι βασικές λειτουργίες που θέλεις να ξέρεις

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από μικρή ηλικία αυτό που ακούς συνέχεια να λένε είναι να πίνεις νερό και να έχεις πάντοτε μαζί σου ένα μπουκαλάκι, ώστε να μη μένεις διψασμένη για πολύ ώρα. Το νερό, άλλωστε, είναι τόσο ζωτικής σημασίας που χωρίς αυτό ο ανθρώπινος οργανισμός αντέχει μόλις 3-4 μέρες, την ώρα που χωρίς φαγητό μπορεί μέχρι και τρεις εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Με ποιον καρκίνο σχετίζεται η κατανάλωση καφέ - Ποιο είδος είναι πιο επικίνδυνο

Ποιοι είναι, όμως, οι τρεις βασικές του λειτουργίες μέσα στην καθημερινότητά σου;

1. Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που χρειάζεται ο οργανισμός σου κι αυτό είναι κάτι λογικό αν σκεφτείς ότι το νερό αποτελεί το 60-75% του. Αν αφυδατωθεί, μάλιστα, μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, αίσθημα κούρασης, μυϊκούς πόνους, μέχρι και δυσκολία στη χώνεψη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

2. Θρέψη

Το νερό έχει την ικανότητα να θρέφει το δέρμα και να παίζει ρόλο ζωτικής σημασίας στη λειτουργία των υπόλοιπων οργάνων του σώματος. Ακόμη και ο εγκέφαλος επωφελείται από τη δράση του, αφού μέσω αυτού σε βοηθά να είσαι πιο συγκεντρωμένη και σε επαγρύπνηση.

3. Αποτοξίνωση

Πέρα από τις θρεπτικές του ιδιότητες, το νερό έχει την ικανότητα να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα και να δημιουργεί μία γενικότερη αίσθηση υγείας στον άνθρωπο. Αυτό, ανάμεσα στα άλλα, σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης ερεθισμών και ακμής στο δέρμα.

Πηγή: queen.gr