Το είδος του καρκίνου που βρίσκεται σε έξαρση στις ηλικίες κάτω των 50

Το είδος του καρκίνου που βρίσκεται σε έξαρση στις ηλικίες κάτω των 50

Οι διατροφικές μας συνήθειες φαίνεται πως συντελούν κατά πολύ σ' αυτή την έξαρση!

Ο καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες. Οι στατιστικές δείχνουν ότι αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες. Συνήθως προσβάλλει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, υπάρχουν όμως και μορφές καρκίνου που εμφανίζονται σε νεαρής ηλικίας άτομα, ακόμη και σε παιδιά.

Πλέον, σχεδόν κάθε όργανο μπορεί να πληγεί από την αρρώστια (μήτρα, ήπαρ, πνεύμονες, προστάτης, εγκέφαλος), αλλά ένα συγκεκριμένο είδος της φαίνεται να βρίσκεται σε ανοδική πορεία στις ηλικίες κάτω των 50 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρατερός Κατσούλης: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο! Δύσκολες ώρες για τον παρουσιαστή!

Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι ο καρκίνος του εντέρου. Το Lancet Gastroenterology and Hepatology διεξήγαγε έρευνα σε ανεπτυγμένες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία, η οποία διήρκεσε 10 χρόνια (2004-2014). Συγκεκριμένα στην πρώτη χώρα, παρατηρήθηκε αύξηση του καρκίνου του εντέρου κατά 1,8% και του ορθού κατά 1,4% κάθε χρόνο. Ειδικά οι νεότεροι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, μάλιστα, παρουσιάζουν υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνου του εντέρου σε σχέση με τους μεγαλύτερους.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Το ηλικιακό κομμάτι φαίνεται να επηρεάζεται με τέτοιον τρόπο, κατά πάσα πιθανότητα, λόγω των αλλαγών των καθημερινών συνηθειών της ζωής των γενεών. Για παράδειγμα, το είδος και η ποιότητα της διατροφής σήμερα είναι ολότελα διαφορετικά συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, καθώς το «γρήγορο φαγητό» και τα συντηρητικά χαρακτηρίζουν τη διατροφικό πρόγραμμα μεγάλης μερίδας ανθρώπων.

Πηγή: plus.queen.gr