5 τρόποι για να νικήσεις την αλλεργική ρινίτιδα

5 τρόποι για να νικήσεις την αλλεργική ρινίτιδα

Ένας στους τέσσερις από μας επηρεάζεται από αυτή την εποχική αλλεργία

Ρωτήσαμε τους ειδικούς και μας έδωσαν τις συμβουλές τους.

 

Διαβάστε επίσης: Το είδος του καρκίνου που βρίσκεται σε έξαρση στις ηλικίες κάτω των 50

Δες τι μπορείς να κάνεις για να ελαχιστοποιήσεις τις αντιδράσεις της αλλεργικής ρινίτιδας ,που ταλαιπωρεί αυτό το διάστημα εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

1.Βρες τη σωστή θεραπεία

Οι αλλεργίες επηρεάζουν περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού, λέει ο Glenis Scadding, αλλεργιολόγος συμβούλου στο νοσοκομείο Royal National Throat, Nose and Ear. Αναφερόμενος στις επίσημες συμβουλές του Οργανισμού Υγείας, επισημαίνει πως τα φυσικά αντισταμινικά είναι καλά για όσους έχουν ήπια συμπτώματα, αλλά προειδοποιεί για τα ισχυρά αντισταμινικά, τα οποία μπορεί να βλάψουν την οδήγηση και τη γνωστική λειτουργία του ατόμου. Η θεραπεία για την αλλεργική ρινίτιδα είναι συνήθως ένα σπρέι, αλλά συνιστά την αναζήτηση ιατρικής συμβουλής εάν τα συμπτώματα είναι ασαφή.

2.Η πρόληψη είναι το σημαντικότερο για την καταπολέμηση της αλλεργίας

Η λήψη φαρμάκων για τη ρινίτιδα είναι βασική προϋπόθεση για την καταπολέμηση της αλλεργίας, λέει ο Holly Shaw, σύμβουλος νοσοκόμος στο Allergy UK. Τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα συνιστάται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ρινικά σπρέι δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων. Εάν χρειάζεσαι συμβουλές σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή, ο Shaw συμβουλεύει να απευθυνθείς αμέσως σ' έναν φαρμακοποιό ή στον γιατρό σου. Υπογραμμίζει επίσης ότι η γύρη μπορεί να έχει επίπτωση σε εκείνους με άσθμα, το 80% των οποίων θα έχουν και αλλεργική ρινίτιδα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

3.Έλεγξε την μέτρηση της γύρης

Μπορείς να ελέγχεις καθημερινά τα επίπεδα γύρης στην ατμόσφαιρα. Μέσα από ειδικά sites όπως το weather.com , μπορείς να επιλέξεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις μέσω εφαρμογών. Οι γιατροί συνιστούν να φοράμε γυαλιά ηλίου σε εξωτερικούς χώρους και να βάζουμε λίγη βαζελίνη γύρω από τα ρουθούνια μας προκειμένου να παγιδεύσει τη γύρη.

4.Απόφυγε τη γύρη μέσα στο σπίτι σου

Η γύρη μπορεί να μεταφερθεί στο σπίτι σου με τα ρούχα ή κατοικίδια ζώα που έχουμε στο σπίτι. Συνιστάται να αλλάζουμε τα ρούχα μας και να κάνουμε ένα ντους όταν μπαίνουμε μέσα στο σπίτι. Οι αλλεργιολόγοι συνιστούν να μην στεγνώνουμε τα ρούχα μας έξω και να παραμένουμε στο σπίτι με κλειστά τα παράθυρα, όταν οι μετρήσεις της γύρης είναι υψηλές, ειδικά νωρίς το πρωί και το βράδυ, όπου τα επίπεδα της γύρης στον αέρα είναι υψηλότερα. Συνιστάται επίσης να μη κόβουμε το γρασίδι και να αποφεύγουμε να διατηρούμε φρέσκα λουλούδια στο εσωτερικό του σπιτιού μας.

5.Προσπάθησε να μειώσεις το άγχος

Μελέτες έχουν δείξει ότι το στρες μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες. Ο Δρ Ahmad Sedaghat, ειδικός ΩΡΙΛΑ στο νοσοκομείο "Eye and Ear" της Μασαχουσέτης, εξηγεί την πιθανή σύνδεση του νου και του σώματος στην φλεγμονώδη νόσο. «Το στρες μπορεί να επιδεινώσει την αλλεργική αντίδραση. Δεν γνωρίζουμε γιατί ακριβώς, αλλά πιστεύουμε ότι οι ορμόνες του στρες μπορούν να αυξήσουν την ήδη υπερβολική ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στα αλλεργιογόνα. Ο διαλογισμός, η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι όλοι αναγνωρισμένοι τρόποι ώστε να προσπαθήσουμε να μειώσουμε το άγχος».

Πηγή: plus.queen.gr