Προφητικό άρθρο για τον SARS-Cov-19 στο Nature Medicine το 2015

Προφητικό άρθρο για τον SARS-Cov-19 στο Nature Medicine το 2015

Η μελέτη στο Nature Medicine του 2015 ανέφερε ότι ο κορωνοϊός, που είχε εντοπισθεί για πρώτη φορά σε νυχτερίδες της Κίνας, είχε τροποποιηθεί και ήταν σε θέση να προσβάλλει και ανθρώπινα κύτταρα. 

Οι ερευνητές δημιούργησαν έναν χιμαιρικό ιό, συνδυάζοντας την επιφανειακή πρωτεΐνη ενός κορωνοϊού με τη ραχοκοκαλιά ενός τροποποιημένου ιού SARS . Ο εργαστηριακά κατασκευασμένος υβριδικός χιμαιρικός ιός ήταν σε θέση να μολύνει ανθρώπινα πνευμονικά κύτταρα και να προκαλέσει ασθένεια σε ποντίκια με ελάχιστη όμως θνησιμότητα. Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο χιμαιρικός κορωνοϊός τροποποιήθηκε γενετικά στο εργαστήριο ώστε να είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και θανατηφόρος η ακόμη ότι δραπέτευσε από αυτό. Σίγουρα και στα πιο ασφαλή εργαστήρια μπορούν να συμβούν ατυχήματα. Ωστόσο η εδραιωμένη επιστημονική άποψη είναι ότι ο ιός COVID 19 είναι αποτέλεσμα φυσικής εξέλιξης.

Η φυσική εξέλιξη καταδείχθηκε σε πρόσφατη δημοσίευση στο Nature Medicine στις 17 Μαρτίου 2020 από ερευνητές κορυφαίων Πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία. Η μελέτη με τίτλο ‘’The Proximal Origin of SARS-Cov-2’’ αποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός SARS-Cov-19 δεν είναι αποτέλεσμα γενετικής τροποποίησης με προσχεδιασμένο στόχο αλλά αποτέλεσμα φυσικής εξέλιξης. Στην πραγματικότητα διαφέρει ουσιαστικά από τους ήδη γνωστούς κορωνοϊούς της εποχικής γρίπης και μοιάζει περισσότερο με τους ιούς που βρίσκονται σε νυχτερίδες και παγκολίνους, θηλαστικά γνωστά και ως μυρμηγκοφάγοι, που ζουν στην Ασία και στην Αφρική.