Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ερευνά τη σχέση της νόσου Kawasaki με τον κορωνοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ερευνά τη σχέση της νόσου Kawasaki με τον κορωνοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ερευνά μία σπάνια φλεγμονώδη νόσο που ονομάζεται «Kawasaki», η οποία ενδεχομένως να αποτελεί επιπλοκή της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού και έχει προσβάλει μικρά παιδιά, όπως δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ την Πέμπτη.

 

Παρόλο που υπήρξαν σπάνιες αναφορές περιπτώσεων στο Λονδίνο και σε άλλα μέρη της Ευρώπης, «μόνο τα μισά από αυτά τα παιδιά βρέθηκαν θετικά στο κορωνοϊό», δήλωσε ο Άνταμ Φινν, καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

«Πιθανώς να είναι μια καθυστερημένη επιπλοκή της λοίμωξης (σ.σ. Covid-19), είπε ο Φινν.

«Αλλά όλα αυτά είναι εικασίες σε αυτό το σημείο. Το μέγεθος και η ακριβής φύση αυτού του προβλήματος μόλις αρχίζει να εμφανίζεται».

«Η έρευνα για αυτήν την πιθανή σύνδεση συνεχίζεται», δήλωσε ο δρ. Ντορίτ Νιτζάμ, συντονιστής εκτάκτων αναγκών για την υγεία στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

«Κοιτάμε μαζί με το κλινικό μας δίκτυο και τους παιδίατρους στην Ευρώπη και στην Αμερική για την πιθανή σύνδεση ή συσχέτιση ή κάποιο είδος συσχέτισης μεταξύ αυτού του τύπου φλεγμονώδους συνδρόμου και του Covid-19», δήλωσε ο Νιτζάμ την Πέμπτη.

«Θα προβούμε σε ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, μόλις έχουμε νεότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι του βρετανικού Συστήματος Υγείας (NHS), έκαναν λόγο για ένα σύνδρομο μεταξύ της νόσου Kawasaki και του λεγόμενου συνδρόμου τοξικού σοκ. 

Η φλεγμονώδης νόσος έχει εμφανιστεί στη Βρετανία, στη βόρεια Ιταλία αλλά και στις ΗΠΑ, όπου τρία παιδιά λαμβάνουν θεραπεία.