Εμβόλιο Pfizer για κορωνοϊό: Η πρώτη αντίδραση του ΠΟΥ – Τι αναφέρει

Εμβόλιο Pfizer για κορωνοϊό: Η πρώτη αντίδραση του ΠΟΥ – Τι αναφέρει

Εμβόλιο κορονοϊού: Η Pfizer ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 90% και υψηλόβαθμο στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάνει λόγο για ενθαρρυντικά νέα.

Χαραμάδα ελπίδας σε όλο τον πλανήτη από τις ανακοινώσεις της Pfizer, για τις τελευταίου σταδίου δοκιμές του εμβολίου που παρουσιάζεται να έχει αποτελεσματικότητα 90%, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να παίρνει θέση μέσω δηλώσεων που έκανε υψηλόβαθμο στέλεχός του.

«Ένα εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 ενδέχεται να κυκλοφορήσει έως τον Μάρτιο του 2021 για τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς, το οποίο μαζί με άλλες προόδους θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς την πορεία της πανδημίας», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Μπρους Έλγουορντ χαρακτηρίζοντας ως «πολύ θετικά» τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Pfizer.

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, πρόκειται για προσωρινά αποτελέσματα… όμως πρόκειται για πολύ θετικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία αναμένεται να είναι πολλά υποσχόμενα, να δώσουν πολλές ελπίδες, σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς θα προχωράμε μπροστά», σχολίασε ο Έλγουορντ στην ετήσια γενική συνέλευση του ΠΟΥ στην οποία πήραν μέρος τα 194 μέλη του οργανισμού.

Ως «ενθαρρυντική» έκρινε την ανακοίνωση και ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, που μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter σχολίασε: «Χαιρετίζουμε τα ενθαρρυντικά νέα σχετικά με το εμβόλιο που προέρχεται από τις Pfizer και BioNTech και χαιρετίζουμε όλους τους επιστήμονες και εταίρους σε ολόκληρο τον κόσμο που αναπτύσσουν νέα εργαλεία, χρήσιμα και αποτελεσματικά, για να νικήσουμε την Covid-19. Ο κόσμος γνωρίζει μια καινοτομία και μια επιστημονική συνεργασία χωρίς προηγούμενο για να μπει ένα τέλος στην πανδημία».