ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Τα πρώτα μικροπροβλήματα στις κάλπες –«Δεν επηρέασαν την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας»

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Τα πρώτα μικροπροβλήματα στις κάλπες –«Δεν επηρέασαν την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας»

Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία, δήλωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογής Κύπρος Κυπριανού προσθέτοντας ότι κάποια μικροπεριστατικά αντιμετωπίστηκαν αμέσως. Είπε ακόμα ότι η Αστυνομία προβαίνει σε ενέργειες με τη CYTA ώστε να εντοπιστούν οι αποστολείς των τηλεφωνικών μηνυμάτων, μετά τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι κλιμάκιο του ΟΑΣΕ παρακολουθεί τις εκλογικές διαδικασίες και την ψηφοφορία και ανέφερε ότι λειτουργοί του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα επισκέπτονται τα εκλογικά κέντρα για ευνόητους λόγους, για αυτό και απηύθυνε έκκληση προς όλα τα επιτελεία να τηρήσουν τη νομοθεσία ώστε η ψηφοφορία να διεξαχθεί με άψογο τρόπο, όπως πάντα.

Δείτε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα για τις Προεδρικές Εκλογές 2018 ΕΔΩ.

Κληθείς να διευκρινίσει τι αφορούν τα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίστηκαν, είπε ότι ο υπάλληλος που εργαζόταν σε εκλογικό κέντρο χρειάστηκε αντικατάσταση, επειδή αρρώστησε το παιδί του. Μικρά, ασήμαντα περιστατικά τα οποία σε καμμία περίπτωση δεν επηρέασαν την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές, είπε ότι έχει προηγηθεί εντατική εκστρατεία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, καλώντας τους ψηφοφόρους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και καλώντας τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Αν θα πετύχουμε προσέλευση στις κάλπες, περιορίζοντας την αποχή θα το γνωρίζουμε στο τέλος της βραδιάς», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν προβληματίζει το γεγονός ότι πέραν του περιστατικού που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής- ξημερώματα Σαββάτου με γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα για προβλέψεις σε σχέση με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, χθες βράδυ εστάλη μήνυμα που προέτρεπε τους παραλήπτες να ψηφίσουν συγκεκριμένο υποψήφιο, ο Γενικός Έφορος είπε ότι έγιναν καταγγελίες χθες το απόγευμα και το βράδυ.

Συνεχίζοντας, είπε πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Αστυνομία και πριν από λίγο μίλησε με τους υπευθύνους που διερεύνησαν κάποιες καταγγελίες. Χθες, κλιμάκιο της Αστυνομίας πήρε καταθέσεις από λειτουργούς του γραφείου του Γενικού Εφόρου, πρόσθεσε και ανέφερε ότι χθες βράδυ επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή της CYTA και άλλα στελέχη του οργανισμού τηλεπικοινωνιών.

Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να εντοπιστούν οι αποστολείς, διαβεβαίωσε.

Διευκρίνισε ότι η Αστυνομία θα προβεί στις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ώστε να μπορέσει η CYTA να αποκαλύψει ονόματα.