Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε άλλους να αποφασίζουν για εμάς, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε άλλους να αποφασίζουν για εμάς, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Έχει τεράστια σημασία ο κάθε ένας να συμμετάσχει σήμερα στην εκλογική διαδικασία, να διατυπώσει τη δική του άποψη, και η δημοκρατία θα λειτουργήσει και θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε το πρωί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ευχόμενος «αύριο να ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό, για τους Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους».

«Σήμερα ο κυπριακός λαός αποφασίζει ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα καθορίσει ουσιαστικά την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα και ο λαός μας για τις επόμενες δεκαετίες, την πορεία που θα ακολουθήσουν τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και ολόκληρη η Κύπρος», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Λύκειο Στροβόλου, όπου συνοδευόταν από την σύζυγό του Σοφία, τα εγγονάκια του και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Κυπριανού ευχήθηκε η διαδικασία σήμερα να κυλήσει ομαλά. «Θέλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όλους όσοι θα εργαστούν έτσι ώστε να έχουμε μια ήσυχη και όσο το δυνατό πιο καλά οργανωμένη διαδικασία», είπε και ευχήθηκε τα πάντα να ολοκληρωθούν με κάθε επιτυχία.

«Εύχομαι αύριο να ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό, για τους Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους», πρόσθεσε, και υπογράμμισε πως «αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική».

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Έχει τεράστια σημασία λοιπόν ο κάθε ένας να συμμετάσχει σήμερα σε αυτή τη διαδικασία, να διατυπώσει τη δική του άποψη και η δημοκρατία θα λειτουργήσει και θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας», επεσήμανε, ευχόμενος καλή ψήφο σε όλους.

Ερωτηθείς για το θέμα της αποχής και αν εκτιμά ότι σήμερα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, ο κ. Κυπριανού είπε πως θα εξαρτηθεί από το πόσον θα ακολουθήσουν τις προσταγές κάποιων κομμάτων οι ψηφοφόροι.

Επανέλαβε πως δεν πρέπει να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς. «Ο κάθε ένας πρέπει να πει τη δική του άποψη και η δημοκρατία θα λειτουργήσει. Η πλειοψηφία θα αποφασίσει. Και η όποια ετυμηγορία πρέπει να είναι σεβαστή. Αλλά πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι σε αυτή τη διαδικασία», κατέληξε.