ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Συγχαρητήρια με αιχμές από Α. Κυπριανού-«Ο Αναστασιάδης κυβέρνησε με σκοπιμότητες» (VID)

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Συγχαρητήρια με αιχμές από Α. Κυπριανού-«Ο Αναστασιάδης κυβέρνησε με σκοπιμότητες» (VID)

Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, όμως η λαϊκή ετυμηγορία είναι σεβαστή, είπε, αναφέροντας παράλληλα πως τα αποτελέσματα των εκλογών πιστοποιούν ότι το ΑΚΕΛ είναι πολιτικά και ηθικά κερδισμένο.

Την ίδια ώρα, καταλόγισε ασυνέπεια στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, λέγοντας ότι αν επέμεναν στον στόχο τους για αλλαγή, αυτή μπορούσε να επιτευχθεί.

«Σήμερα ο κυπριακός λαός άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Εξέλεξε τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, όμως η λαϊκή ετυμηγορία είναι πάντοτε σεβαστή» δήλωσε ο κ. Κυπριανού, στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ.

«Δώσαμε τη μάχη των εκλογών με ειλικρίνεια, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Χάσαμε την εκλογή, αλλά πολιτικά και ηθικά είμαστε κερδισμένοι. Τα ποσοστά που πήραμε τόσο στον πρώτο γύρο, όσο και στο δεύτερο, αυτό πιστοποιούν» είπε.

Ο Άντρος Κυπριανού ευχαρίστησε τις χιλιάδες των ψηφοφόρων που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, καθώς και τις χιλιάδες εθελοντών ακελιστών, ανένταχτων, αλλά και πολιτών από άλλους πολιτικούς χώρους, «που εργάστηκαν σκληρά για να έρθει η αλλαγή στον τόπο μας».

«Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχίσει αμείωτος την επόμενη πενταετία για να θέσουμε τις βάσεις για την επίτευξη της αλλαγής» είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κυπριανού συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ παραμένει στην αντιπολίτευση. «Ως δύναμη πατριωτική, σοβαρή και υπεύθυνη θα στηρίξουμε ό,τι εξυπηρετεί τους στόχους και τα συμφέροντα του λαού. Δεν έχουμε όμως αυταπάτες. Έχουμε ριζικά διαφορετική αντίληψη στην κοινωνικοοικονομική πολιτική. Ο κ. Αναστασιάδης για πέντε χρόνια κυβέρνησε με σκοπιμότητες και έδωσε πάρα πολλά στους λίγους και ελάχιστα στους πολλούς» είπε.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, σημείωσε πως ο Νίκος Αναστασιάδης «αποδείχτηκε αναξιόπιστος και δεν τον εμπιστευόμαστε. Το ΑΚΕΛ ιεραρχεί το Κυπριακό ως ύψιστο θέμα προτεραιότητας, που αφορά την επιβίωση του λαού μας στη γη που τον γέννησε. Ο κ. Αναστασιάδης χρειάζεται να μας πείσει έμπρακτα ότι έτσι το αντιμετωπίζει. Δυστυχώς μέχρι σήμερα απέδειξε το αντίθετο. Η κριτική μας θα είναι αντικειμενική αλλά αυστηρή».

«Ο Σταύρος Μαλάς δεν κέρδισε τις εκλογές» είπε στη συνέχεια, ευχαριστώντας τον κ. Μαλά για τον αγώνα που έδωσαν μαζί. «Ηταν πολύ δύσκολος και άνισος αλλά τον δώσαμε με αξιοπρέπεια, ήθος, ειλικρίνεια, σοβαρότητα και καθαρό λόγο. Επιχειρήσαμε να πείσουμε με θέσεις και προτάσεις, χωρίς να καλλιεργούμε το φόβο και τη μισαλλοδοξία, χωρίς να υποτιμούμε τη νοημοσύνη των πολιτών, χωρίς να πουλούμε φρούδες ελπίδες στον κόσμο», είπε ο Άντρος Κυπριανού.

Συνέχισε λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ επιθυμεί συνέχιση αυτής της συνεργασίας «με στόχο να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά το λαό». «Λυπούμαστε γιατί δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο της αλλαγής στη διακυβέρνηση του τόπου» είπε και πρόσθεσε πως το ΑΚΕΛ ήταν συνεπές σε αυτό το στόχο σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Δυστυχώς τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, ενώ επέμεναν έντονα στον ίδιο στόχο, την κρίσιμη ώρα επέλεξαν να νίψουν τας χείρας τους. Αυτό πιστοποιεί δυστυχώς την ασυνέπειά τους. Αν παρέμεναν πιστοί στο στόχο είναι προφανές ότι η αλλαγή θα επιτυγχανόταν, ικανοποιώντας τις προσδοκίες του λαού», σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

«Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι θα τον συνεχίσουμε και θα τον εντείνουμε ακόμα περισσότερο. Χρειαζόμαστε ακόμα πιο έντονη τη στήριξή του για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντά του. Για να συμβάλουμε στη λύση του Κυπριακού με την απελευθέρωση και την επανένωση του νησιού μας. Να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου. Για επανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους και για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Για αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανισότητας, της ανεργίας και της κοινωνικής ανασφάλειας» είπε.

«Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα. Το ΑΚΕΛ είναι εδώ ενωμένο και ισχυρό για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού μας» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως κατά τη διάρκεια της ημέρας στα τοπικά εκλογικά επιτελεία του Σταύρου Μαλά υπήρχε ενθουσιασμός και μια αισιοδοξία γιατί έγινε πολλή και σκληρή δουλειά. Πέραν τούτου, πρόσθεσε, τα μηνύματα τα οποία λαμβάνονταν ήταν ότι θα υπήρχε μια διαφορά με τον κ. Αναστασιάδη.

«Είναι σεβαστή η ετυμηγορία του λαού. Έχει κάνει την επιλογή του ο λαός, βασισμένος στα μηνύματα που πήρε από όλους, και από τις ηγεσίες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου. Σεβαστή η ετυμηγορία. Έχουμε την άποψή μας γιατί είχαμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Προχωρούμε παρακάτω» είπε, απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφορά στα ποσοστά των δύο υποψηφίων.

Σε ό,τι αφορά την αποχή, είπε ότι σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο των εκλογών η συμμετοχή ήταν ψηλότερη, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι οι ηγεσίες τεσσάρων πολιτικών κομμάτων επέλεξαν να μην στηρίξουν κανέναν από τους δύο. «Ως εκ τούτου, ο κόσμος συμμετείχε ανεξάρτητα από το τι του είπε η ηγεσία του και εξέφρασε την άποψή του», υπέδειξε.

Δείτε επίσης:

Τελικά αποτελέσματα (100%) : Πανηγυρική επανεκλογή Νίκου Αναστασιάδη - Αυτά είναι τα ποσοστά

«Άλλα 5 χρόνια στην ανεργία – Οι Κυπραίοι έχουν το σύνδρομο της Στοκχόλμης…»

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Τους έβαλε στη θέση τους ο Αβέρωφ μετά τα πανηγύρια και τα συνθήματα - Δείτε τι έγινε!

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ - Β' Γύρος: Δείτε εδώ LIVE την εξέλιξη των αποτελεσμάτων - ΠΙΝΑΚΑΣ

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του:

 

Video 1

Δηλώσεις Άντρου Κυπριανού