Συγχαρητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Συγχαρητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Συνεχίζονται τα συγχαρητήρια μηνύματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του.

Μηνύματα έστειλαν ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του μετά τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών απέστειλε και ο Επίτροπος αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης. Ο Επίτροπος σημείωσε στο μήνυμά του ότι "σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για το Κυπριακό ο Νίκος Αναστασιάδης είναι αναμφισβήτητα αυτός που μπορεί να διερευνήσει αποτελεσματικά πως μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία για λύση".

Συγχαρητήριο μήνυμα ανάρτησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Στο μήνυμά του ο Α.Ταγιάνι αναφέρει: "συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Προσδοκούμε συνέχιση της από κοινού μας συνεργασίας μετ ην Κύπρο για μια Ευρώπη της ασφάλειας, της ευημερίας και της σταθερότητας".

Η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου και η κυπριακή παροικία εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους στον επενεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκφράζουν τη συμπαράσταση και βοήθειά τους στο έργο του.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνεται: «Ο κυπριακός λαός εξέφρασε ελεύθερα και δημοκρατικά την ετυμηγορία του και επανεξέλεξε Πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη για την επόμενη πενταετία».

Καλούμε, προστίθεται, «την παροικία μας και ολόκληρο τον κυπριακό λαό να ενωθούν και να εργαστούν συλλογικά στο πλευρό του επανεκλεγέντα Προέδρου και ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας για το καλό της Κύπρου και του λαού της. Χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία, συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση, τις απειλές, τους εκβιασμούς και την αδιαλλαξία της Τουρκίας και να εργαστούμε όλοι μαζί για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του νησιού».

Αναφέρεται, περαιτέρω, ότι η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία πάντοτε υποστηρίζει τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλεί τον κυπριακό λαό να συμπαρασταθεί ενωμένος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την εξεύρεση δίκαιης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, βασισμένης στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που θα τερματίζει την τουρκική κατοχή.

Καλεί, επίσης, τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους να συνεχίσουν τον αγώνα για μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο χωρίς κατοχικό στρατό και εποίκους, χωρίς εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα, για μια κοινή, ειρηνική και ευημερούσα πατρίδα όλων των νόμιμων κατοίκων της.

«Εμείς στη χώρα που ζούμε, σαν αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού ελληνισμού, συνεχίζουμε τους αγώνες μας, στα κέντρα αποφάσεων και στη βρετανική Βουλή, για να προασπίσουμε την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική προβολή και προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και για την αντιμετώπιση της ακατάσχετης τουρκικής προπαγάνδας», σημειώνεται.

«Απευθύνουμε μήνυμα ενότητας, ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλους. Ο αγώνας μας για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, την ελευθερία και την επανένωση της Κύπρου μας συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και ενθουσιασμό. Πρώτα και πάνω απ’ όλα η Κύπρος μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρίστος Καραολής απηύθυνε συγχαρητήρια επιστολή προς τον νικητή των εκλογών. Με αυτή δεσμεύεται ότι η ομογένεια της Βρετανίας, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Κύπρου, «θα βοηθήσει, θα συμπαρασταθεί και θα ενισχύσει όλες τις προσπάθειες σας, για τη συνεχή προβολή και προάσπιση των δικαίων της Κύπρου, για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού που θα φέρει την ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη διαχείριση του φυσικού πλούτου της ημικατεχόμενης μας πατρίδας».

Ο κ. Καραολής συγχαίρει επίσης στην επιστολή τον κυπριακό λαό «για την ωριμότητα, τη νηφαλιότητα, τη συναίνεση και αλληλοκατανόηση που επέδειξε στις προεδρικές εκλογές».

Λέγοντας ότι η πατρίδα τους χρειάζεται όλους, ιδίως τους νέους, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τονίζει στην επιστολή του ότι «η πολιτική ηγεσία, ο κυπριακός λαός και οι απόδημοι Κύπριοι με ενότητα, με ομοψυχία και αγωνιστικότητα θα συμπαρασταθούν στον επανεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίτευξη των κοινών στόχων και σκοπών, για την ελευθερία και την επανένωση της Κύπρου και του λαού της».