Α. Νεοφύτου: «Ο μόνος μας αντίπαλος ήταν και παραμένουν τα προβλήματα του λαού μας και η κατοχή»

Α. Νεοφύτου: «Ο μόνος μας αντίπαλος ήταν και παραμένουν τα προβλήματα του λαού μας και η κατοχή»

Ερμηνεύουμε το αποτέλεσμα των εκλογών «με πολλή σεμνότητα», όπως ανέφερε, ως μια ισχυρή ένδειξη της βούλησης του κυπριακού λαού να συνεχίσει η χώρα την ίδια σωστή πορεία και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσει με τα γερά θεμέλια που έχουν ήδη τεθεί, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στο μετεκλογικό του μήνυμα στο επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη.

 

 

«Θα συνεχίσουμε τις ειλικρινείς προσπάθειες για να επανενώσουμε την πατρίδα μας σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας για όλους τους πολίτες αλλά πρωτίστως για τις επόμενες γενιές, διασφαλίζοντας το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού. Έχουμε μεγάλα οράματα για τον τόπο μας και γνωρίζουμε ότι τα μεγάλα οράματα δεν χωράνε σε μοιρασμένες πατρίδες», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι θα συνεχιστεί η υπεύθυνη οικονομική διαχείριση, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη, με κίνητρα και με λιγότερες ορολογίες, στηρίζοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις. Γιατί, όπως είπε, είναι μέσα από τις επενδύσεις και την οικονομική δραστηριότητα που θα επιτευχθεί η πλήρης απασχόληση. Είναι με την ανάπτυξη, ανέφερε, που θα δημιουργηθούν καλύτερες θέσεις εργασίας και καλύτερες απολαβές για τους εργαζομένους, θα υπάρξουν περισσότερα πλεονάσματα στο κράτος που θα επιτρέψουν την περαιτέρω στήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων στρωμάτων του λαού και θα επιτρέψουν τη στήριξη στους πολίτες που επιβαρύνθηκαν το μεγάλο κόστος για στήριξη του χρηματοπιστωτικού τομέα.

«Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι ο Πρόεδρος, που ξέρει, που μπορεί και θέλει και κτίζει γέφυρες απαραίτητες για να προχωρά η χώρα μπροστά. Είναι ο Πρόεδρος που σε δύσκολες συνθήκες, με συναίνεση, με σύνεση και με εθνική ενότητα κατάφερε να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και για την οικονομία και για το Κυπριακό και έτσι θα συνεχίσουμε για την επόμενη πενταετία», είπε.

Όπως ανέφερε, οι εκλογές τελείωσαν αλλά οι προκλήσεις του αύριο παραμένουν και ο λαός δικαιολογημένα «απαιτεί από εμάς να πορευθούμε με ενότητα και εμείς τον διαβεβαιώνουμε ότι θα το κάνουμε πράξη».

Με δεδομένη την ενισχυμένη κοινωνική συμμαχία, πρόσθεσε, αλλά και σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις «θα διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας δεν θα βρεθεί ξανά ούτε σε οικονομικές ούτε σε εθνικές περιπέτειες».

«Ο μόνος μας αντίπαλος ήταν και παραμένουν τα προβλήματα του λαού μας και η κατοχή», ανέφερε.

 Δείτε το βίντεο

Πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η πορεία που βελτιώνει συνεχώς την πατρίδα και ότι για αυτούς η καλύτερη Κύπρος είναι μόνο η επανενωμένη Κύπρος, η Κύπρος η απαλλαγμένη από τα κατοχικά στρατεύματα και τους ξένους εγγυητές.

«Θα συνεχίσουμε το δρόμο που δικαιώνει τις προσπάθειες αλλά και τις προσδοκίες του λαού μας. Θα συνεχίσουμε όλοι, όλοι ενωμένοι, με σταθερά βήματα μπροστά σε ακόμα καλύτερες μέρες για τους πολίτες και τον τόπο», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκλογές δευτέρου γύρου χωρίς παζαρέματα και ιδιοτελείς κομματικές συναλλαγές.

«Αυτό πιστώνεται σε όλους. Στα κόμματα, στους υποψηφίους που έμειναν εκτός αλλά και στους υποψηφίους του δεύτερου γύρου οι οποίοι κράτησαν θέσεις αρχών», ανέφερε.

Συνεχάρη τον Σταύρο Μαλά για τον αξιοπρεπή και πολιτισμένο προεκλογικό του αγώνα στη βάση πολιτικών προτάσεων, αλλά και το ΑΚΕΛ που τον στήριξε.

Ο κυρίαρχος λαός, είπε, μίλησε σήμερα και επιβράβευσε την εθνική προσπάθεια για την ανόρθωση της οικονομίας μέσα από την εθνική συναίνεση αλλά και συνεννόηση.

Πρόσθεσε ότι ένας ηγέτης όταν αξιοποιεί την κριτική και την μετατρέπει σε γέφυρες συνεργασίας είναι αυτός που κερδίζει την εμπιστοσύνη του λαού και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αυτό έπραξε τα τελευταία πέντε χρόνια και για αυτό κρίθηκε και πήρε άριστα από τον κυπριακό λαό και την ισχυρή εντολή που ζήτησε.

Ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε ξεχωριστά όλα τα οργανωμένα σύνολα και προσωπικότητες που στήριξαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τους συνεργάτες του Προέδρου στην Κυβέρνηση και ιδιαίτερα «τον υπέροχο Συναγερμικό κόσμο», τα ηγετικά στελέχη, τους βουλευτές, τους επαρχιακούς γραμματείς, τις επαρχιακές γραμματείες, τα επιτελεία του υποψηφίου, τα επαγγελματικά στελέχη αλλά ιδιαίτερα τις χιλιάδες των εθελοντών.

Παράλληλα απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ», στις δεκάδες χιλιάδες πολιτών από την ευρύτερη κοινωνία, αριστερούς, κεντρώους και σοσιαλιστές που στήριξαν και ενίσχυσαν την κοινωνική συμμαχία.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ