Θα συνεχίσω να λειτουργώ ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, διαβεβαίωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

Θα συνεχίσω να λειτουργώ ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, διαβεβαίωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

Τη διαβεβαίωση πως θα συνεχίσει να λειτουργεί ως Πρόεδρος όλων ανεξαίρετα των Κυπρίων, έδωσε ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στην ομιλία του στο Κεντρικό Εκλογικό του Επιτελείο στη Λευκωσία στην παρουσία εκατοντάδων υποστηρικτών του, που τον επευφημούσαν.

 

Είπε πως η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα και πως ό,τι και εάν ελέχθη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ανήκει στο παρελθόν. Από αύριο ξεκινά μια νέα μέρα, μια νέα εποχή, ανέφερε, σημειώνοντας πως ο λαός απαιτεί από όλους συνεργασία και ενότητα γιατί μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας.

Επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με όλους. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας, υπογράμμισε. Τόνισε πως απόψε δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχει μόνο η Κύπρος μας που κερδίζει και αυτήν θέλουμε να πάρουμε μπροστά, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως σήμερα ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε, σημειώνοντας πως θέλει να τον ευχαριστήσει από τα βάθη της καρδιάς του για την εμπιστοσύνη και την ισχυρή εντολή.

Ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όσους ελεύθερα ασκώντας το δικαίωμά τους ψήφισαν τον ανθυποψήφιό του Σταύρο Μαλά ή έκαναν άλλες επιλογές.

Ακόμη, ευχαρίστησε τον κ. Μαλά, και τους άλλους ανθυποψήφιούς του, καθώς και τις πολιτικές δυνάμεις. Ευχαρίστησε επίσης όσους εργάστηκαν για τη διεξαγωγή μιας άψογης, όπως είπε, εκλογικής διαδικασίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, τους λειτουργούς του, και όσους συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, καθώς επίσης τον Αρχηγό και τα μέλη της αστυνομικής δύναμης για την τάξη που επικράτησε, την άψογη συμπεριφορά, και όλους γενικότερα τους πολίτες για το ήθος που επέδειξαν.

"Αγαπημένοι μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα εσάς από καρδιάς", είπε ο κ. Αναστασιάδης. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Αβέρωφ Νεοφύτου, τους βουλευτές του ΔΗΣΥ και όλα τα στελέχη του κόμματος, τους Υπουργούς και τους συνεργάτες του στο Προεδρικό, καθώς και τα οργανωμένα σύνολα και τους φορείς της κοινωνίας, τους αγωνιστές και τους συνδέσμους αντιστασιακών, τα επιτελεία σε όλες τις επαρχίες και τις εκατοντάδες των εθελοντών, «που πίστεψαν στο όραμά μας για μα Κύπρο που θα συνεχίσει στον δρόμο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού».

Ανέφερε πως "όπως μέσα από τη συνεργασία αυτά τα πέντε χρόνια μαζί βγάλαμε τη χώρα από τα αδιέξοδα, έτσι και θα συνεχίσουμε. Θα συνεχίσουμε μαζί και μιλώ για τις πολιτικές δυνάμεις για ένα κράτος σύγχρονο, για ένα κράτος που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, στις προσδοκίες των νέων μας, για ένα κράτος πρόνοιας, ένα κράτος που θα ενισχύει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα, ώστε μέσα από την ανάπτυξη να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την ανεργία", σημείωσε.

"Ένα κράτος με μηδενική ανοχή στη διαφθορά, αλλά και με πίστη στις αρχές της αξιοκρατίας.‘Ένα κράτος που θα συνεχίσει να είναι αξιόπιστο και ενεργό στην ευρωπαϊκή οικογένεια", επεσήμανε.

Σημείωσε πως "η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι η επανένωση της πατρίδας μας" και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να εργάζεται για την επίτευξη της μεγίστης δυνατής ενότητας των πολιτικών δυνάμεων, «προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο».

"Ένα στόχο που δεν είναι άλλος από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας με σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Ένα κράτος χωρίς τα όποια εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα και χωρίς την παρουσία ξένου στρατού", είπε.

‘Ένα κράτος που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κυπριακού Ελληνισμού χωρίς να παραγνωρίζει τις όποιες εύλογες ευαισθησίες των Τουρκοκυπρίων, σημείωσε, και κάλεσε όλους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, να κατανοήσουν ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να είναι η λύση του κυπριακού προβλήματος.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους νέους και τις νέες, όσους πλαισίωσαν εθελοντικά και έδωσαν με το δυναμικό παρών τους αυτή την περήφανη, όπως είπε, νίκη που ανήκει σε όλους ανεξαίρετα τους νέους. Ευχαρίστησε θερμά και την οικογένειά του, τη σύζυγό του ‘Αντρη, τις θυγατέρες του, τους γαμπρούς του, τα εγγόνια και την μάνα του για την αμέριστη συμπαράσταση, την ανοχή αλλά και με την αγάπη με την οποία τον περιβάλλουν. Χωρίς τη στήριξή τους πραγματικά δεν θα μπορούσα να φέρω σε πέρας το δύσκολο έργο μου, επεσήμανε.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ