Η UniteCyprusNow συγχαίρει τον Νίκο Αναστασιάδη και ζητά την επανέναρξη των συνομιλιών

Η UniteCyprusNow συγχαίρει τον Νίκο Αναστασιάδη και ζητά την επανέναρξη των συνομιλιών

Η UniteCyprusNow συγχαίρει τον Νίκο Αναστασιάδη για τη νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και καλεί όλες τις πλευρές να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις για εξεύρεση μιας ομόσπονδης λύσης στο Κυπριακό.

Σε ανακοίνωσή της, η UniteCyprusNow μια πολυπολιτισμική, πρωτοβουλία πολιτών, αναφέρει ότι «η διεθνής και περιφερειακή πολιτική σκηνή που αλλάζει ραγδαίως υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καλούμε όλες τις πλευρές να επιστρέψουν άμεσα στις διαπραγματεύσεις εντός του πλαισίου Guterres για να βρεθεί μία ομοσπονδιακή λύση στο κυπριακό πρόβλημα. Είμαστε καθησυχασμένοι ότι ο συνασπισμός που δημιουργήθηκε στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου την περασμένη εβδομάδα θα είναι υποστηρικτικός προς εσάς και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί στις κοινές σας προσπάθειες για να τερματιστεί η διαίρεση του νησιού μας».

Η αποτυχία στο Crans Montana, αναφέρει η ανακοίνωση, έδειξε ότι «χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να καθησυχάσουμε τους Κύπριους ότι θα είναι ασφαλείς σε μία ενωμένη Κύπρο, ότι η οικονομία θα είναι σταθερή, ότι τα περιουσιακά δικαιώματα όλων θα είναι σεβαστά και ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορεί να λειτουργεί ομαλά. Αναμένουμε ότι όλες οι πλευρές στη διαμάχη θα αρχίσουν άμεσα δουλειά για την επίλυση αυτών των θεμάτων».

Τέλος αναφέρει, «ας μην κρατάμε το λαμπρό μας μέλλον όμηρο στο προβληματικό παρελθόν μας».