Επ. Προσωπικών Δεδομένων: Χωρίς παράπονα για παραβιάσεις ο 2ος γύρος των εκλογών

Επ. Προσωπικών Δεδομένων: Χωρίς παράπονα για παραβιάσεις ο 2ος γύρος των εκλογών

Χωρίς παράπονα για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων κύλησε η χθεσινή εκλογική διαδικασία, όπως δήλωσε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι αυτό είναι πάρα πολύ θετικό.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διερεύνηση παραπόνων που έχει λάβει το γραφείο της η κ. Λοϊζίδου ανέφερε ότι εκτός από περιστατικό που έχει ήδη προωθηθεί στην Αστυνομία αναφορικά με τον ισχυρισμό υποκλοπής και ‘hacking’ συστήματος πολιτικού κόμματος, διερευνώνται ήδη από το γραφείο της τα παράπονα πολιτών για την λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πρόσθεσε επίσης ότι «θα σταλεί συγκεντρωτικός κατάλογος για ενημέρωση στον Έφορο Εκλογών».

Σε ερώτηση για την εκλογική διαδικασία στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών η Επίτροπος ανέφερε ότι «οι παραβιάσεις που αφορούσαν τις αναφωνήσεις ταυτότητας την προηγούμενη Κυριακή δεν παρουσιάστηκαν σε καμία περίπτωση αυτή την Κυριακή».

Κάτι, σύμφωνα με την ίδια, «που σημαίνει ότι οι συστάσεις και οι οδηγίες που δόθηκαν στα συγκεκριμένα κέντρα που είχαμε τις παραβιάσεις είχαν αποτέλεσμα».

«Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό», είπε.

Σε ερώτηση αν κατά την χθεσινή ημέρα λειτουργοί του γραφείου της επισκέφθηκαν εκλογικά κέντρα απάντησε καταφατικά.

Ανέφερε επίσης ότι στις εκλογές του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών «ο κόσμος έπαιρνε τηλέφωνο για να ενημερωθεί για τα δικαιώματά του». Τα τηλεφωνήματα που γίνονταν χθες από πολίτες, είπε, αφορούσαν περισσότερο «ερωτήματα και απορίες παρά παράπονα».