Οικολόγοι για μεταναστευτικό: «ΌΧΙ σε βοήθεια προς Τουρκία»!

Οικολόγοι για μεταναστευτικό: «ΌΧΙ σε βοήθεια προς Τουρκία»!

Αντίθετο εμφανίζεται το Κίνημα Οικολόγων, με το αίτημα της Κομισιόν, για βοήθεια στο μεταναστευτικό πρόβλημα της Τουρκίας,

Με δηλώσεις της, η Εκπρόσωπος Τύπου, Ελένη Χρυσοστόμου, αναρωτήθηκε τι κάνει η Κυβέρνηση, σε αυτήν την περίπτωση.

Συνέχισε η κ. Χρυσοστόμου λέγοντας ότι «το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ότι η Κομισιόν καλεί τη Λευκωσία να καταβάλει συνολικά το ποσό των 2,886,684.40 ευρώ για να στηρίξει την Τουρκία στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η Λευκωσία πρέπει να ζητήσει εξαίρεση από το σχέδιο αυτό αφού η ιδιαιτερότητα της πολιτικής και οικονομικής κατάσταση της, δεν της επιτρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δώσει γη και ύδωρ της Τουρκίας για να «φορτωθεί» το πρόβλημα του μεταναστευτικού».

Κλείνοντας, η εκπρόσωπος Τύπου των οικολόγων τόνισε ότι, «η μεθόδευση για ξεπάγωμα των ενταξιακών κεφαλαίων που έχει παγώσει η Κυπριακή Δημοκρατία το 2009 είναι προς την λανθασμένη κατεύθυνση.

Αναμένουμε ότι η Λευκωσία θα πράξει ανάλογα. Αν περισσεύουν αυτά τα λεφτά τότε θα πρέπει να τα επενδύσει στην πραγματική οικονομία της χώρας για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».