Επίσκεψη Χάμοντ: «Κάνει φανταστική δουλειά η ΔΕΑ»

Επίσκεψη Χάμοντ: «Κάνει φανταστική δουλειά η ΔΕΑ»

Πολύς ο όγκος δουλειάς που έχει αναλάβει η ΔΕΑ, διαπίστωσε ο Βρετανός Υπουργός.

Η ΔΕΑ «κάνει φανταστική δουλειά» είπε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος αναφέρθηκε στο δικοινοτικό χαρακτήρα της, λέγοντας ότι τυγχάνει σεβασμού από όλους, στην προσπάθεια της να επιλύσει μια από τις πτυχές του Κυπριακού.

O κ. Χάμοντ επισκέφτηκε το απόγευμα το ανθρωπολογικό εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), στην προστατευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Ο Βρετανός Υπουργός ενημερώθηκε για το έργο της ΔΕΑ, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τον χώρο του εργαστηρίου, όπου γίνεται η ταυτοποίηση των των σωρών. «Η ταυτοποίηση των σωρών και η επιστροφή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα στις οικογένειές τους είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας επούλωσης των πληγών» είπε.

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι «έχουν ακόμη ένα τεράστιο όγκο εργασίας να διεκπεραιώσουν».

Ο κ. Χάμοντ αναφέρθηκε καταληκτικά στις δεξιότητες και στην αφοσίωση του προσωπικού και ευχήθηκε «να είμαστε σε θέση να υποστηρίζουμε το έργο της Επιτροπής για πολλά χρόνια ακόμη» στην προσπάθεια της να επιλύσει τις περίπου 1.500 υποθέσεις αγνοουμένων που απομένουν.

Παρόντες ήταν και μέλη του επιστημονικού προσωπικού, οι οποίοι έκαναν λεπτομερή ενημέρωση για το έργο και τις προσκλήσεις του προγράμματος εκταφής και ταυτοποίησης, ενώ τόσο ο Υπουργός, όσο και τα λοιπά μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνόδευαν επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραιτείται η Θεοχάρους