Επιθέσεις στην Συρία: Διαφωνεί το ΑΚΕΛ με την στάση της κυβέρνησης

Επιθέσεις στην Συρία: Διαφωνεί το ΑΚΕΛ με την στάση της κυβέρνησης

Μετά την συναίνεση της κυβέρνησης να παράσχει κάθε είδους βοήθεια για την διενέργεια αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία το ΑΚΕΛ εξέφρασε την αντίθεση του τονίζοντας άποψη ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε πρώτα να αναλογιστεί τους κινδύνους που δημιουργούνται για την ασφάλεια της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει συναινέσει στην ενεργοποίηση για πρώτη φορά της «ρήτρας αμοιβαίας άμυνας» του Άρθρου 42 (7) της Συνθήκης για την ΕΕ ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να παράσχει κάθε είδους διευκόλυνση για τη διενέργεια των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία.

Το ΑΚΕΛ έχει την άποψη ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε πρώτα να αναλογιστεί τους κινδύνους που δημιουργούνται για την ασφάλεια της χώρας και του λαού από την εμπλοκή της Κύπρου σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Το ΑΚΕΛ έχει επίσης την άποψη ότι αν όλοι εννοούν πραγματικά ότι η πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η εξουδετέρωση του δολοφονικού μορφώματος του «Ισλαμικού Κράτους», τότε το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να διακοπεί κάθε είδους χρηματοδότηση, εξοπλισμός και εμπορικές δοσοληψίες μαζί του από πλευράς κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και των G20. Επιπρόσθετα, απαιτείται να σταματήσουν οι επιθέσεις ενάντια σε όσους πολεμούν επί του εδάφους το «ΙΚ», δηλαδή στο στρατό της Συρίας και στις κουρδικές δυνάμεις της χώρας.