ΕΔΟΝ προς μαθητές: Μην πάτε στο κρησφύγετο του Γρίβα

ΕΔΟΝ προς μαθητές: Μην πάτε στο κρησφύγετο του Γρίβα

Κάλεσμα ΕΔΟΝ προς τον κάθε δημοκράτη μαθητή για ανυπακοή και άρνηση επίσκεψης στο κρησφύγετο του ολετήρα της Κύπρου Γρίβα

Το Υπουργείο Παιδείας, καθοδηγούμενο από ιδεολογικές εμμονές και με την παιδεία να έχει πέσει θύμα απαρχαιωμένων και συντηρητικών μυαλών, που θέλουν να μας πάρουν 50 χρόνια πίσω, οδηγεί την εκπαίδευση σε σκοτεινά μονοπάτια. Τα πρόσφατα επεισόδια επίθεσης σε συμπατριώτες μας Τ/κ, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των αποτελεσμάτων της συντηρητικής στροφής που επιτελείται τα τελευταία δύο χρόνια στην παιδεία.

Η ανιστόρητη, απαράδεκτη και διχαστική προσπάθεια ηρωοποίησης του αρχιπροδότη και ολετήρα της Κύπρου Γρίβα, δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ αποδεκτή από κανένα δημοκράτη, από κανένα νέο που βλέπει τη σημαία της ντροπής να λεκιάζει τον Πενταδάκτυλο.

Στα πλαίσια αυτά, ως Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, καλούμε όλα τα στελέχη, μέλη και φίλους της ΕΔΟΝ, καθώς και κάθε δημοκράτη μαθητή, να επιδείξουν ανυπακοή σε τυχόν επίσκεψη του σχολείου τους στο κρησφύγετο του προδότη της Κύπρου και του λαού μας, Γρίβα, αρνούμενοι να παραστούν στην επίσκεψη αυτή. Την ίδια ώρα, καλούμε τους γονείς όπως αντιδράσουν άμεσα και έντονα σε τυχόν πραγματοποίηση επίσκεψης στο κρησφύγετο, από το σχολείο των παιδιών τους.

Η ιστορία δεν είναι μια λευκή κόλλα, όπου ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει χωρίς συνέπειες. Η εγκληματική στάση του Γρίβα είναι καταγεγραμμένη και αποτυπωμένη στο πέρασμα της ιστορίας. Είναι αποτυπωμένη στα μάτια των μανάδων που έχασαν παιδιά στο πραξικόπημα και την εισβολή.

Είναι αποτυπωμένη στα μάτια της συζύγου του δολοφονημένου από ταγματασφαλίτες της οργάνωσης «Χ», αντιστασιακού, στην Ελλάδα. Είναι αποτυπωμένη στα μάτια των παιδιών που είδαν τον πατέρα τους να δολοφονείται μέρα μεσημέρι από τους μασκοφόρους του Γρίβα, γιατί ήταν Αριστερός. Είναι αποτυπωμένη στη σημαία της ντροπής που χαράσσει βίαια τον Πενταδάκτυλο και την αντικρίζουμε κάθε μέρα.

Και αν δε θέλει να μας ακούσει εμάς, ας ακούσει τουλάχιστον τον ιδρυτή του κυβερνώντος κόμματος, στην κατάθεση του στην επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου, στις 25 Απριλίου 2007:

[-Γλαύκος Κληρίδης: «Είπα ότι ο Γρίβας, αν δεν καταδικάσει είναι δολοφόνος.» -Αριστοφάνης Γεωργίου: «Επροχώρησε και έκανε κάποια δήλωση τότε ο Γρίβας;» -Γ. Κληρίδης: «Καμίαν.» -Αρ. Γεωργίου: «Καμίαν. Άρα είναι δολοφόνος, κατ’ εσάς.» -Γ. Κληρίδης: Κατ’ εμένα, ναι.]