Επίσκεψη Χάμοντ: Ο Λιλλήκας κακίζει την στάση του Βρετανού ΥΠΕΞ

Επίσκεψη Χάμοντ: Ο Λιλλήκας κακίζει την στάση του Βρετανού ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας με δηλώσεις εξέφρασε την δυσφορία του για την στάση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών και τόνισε ότι για ακόμη μια φορά οι εγγυήσεις θα παραμείνουν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Αναλυτικά:

Τελικά οι εγγυήσεις θα παραμείνουν στο τραπέζι των συνομιλιών

Για μια ακόμη φορά, με την ανοχή αν όχι τη συνενοχή πλέον της Κυβέρνησης Αναστασιάδη ακόμα ένας Υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο ψευδοκράτος. Προηγήθηκαν πολλοί και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ίδιο θα πράξει και ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ που θα έρθει το Δεκέμβριο. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει να στρώνει το χαλί στην αναγνώριση του ψευδοκράτους.


Ως Συμμαχία Πολιτών καθόλου δεν μας ικανοποιεί η τοποθέτηση του Βρετανού ΥΠΕΞ αναφορικά με τις εγγυήσεις. Αναμέναμε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει επιτακτικά από τον κ. Χάμοντ να προβεί σε μια δήλωση παρόμοια με τη δήλωση της Ελλάδας. Ότι δηλαδή δεν θα πρέπει η λύση του Κυπριακού να συνοδεύεται από αναχρονιστικές εγγυήσεις. Αντί τούτου ο Βρετανός ΥΠΕΞ, παρότι ρωτήθηκε, αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα δεχθούν ότι αποφασίσουν οι δύο πλευρές, τη στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά ότι η τουρκική πλευρά επιμένει σε εγγυήσεις. Τελικά από ότι φαίνεται, οι εγγυήσεις θα παραμείνουν στο τραπέζι των συνομιλιών.