Ικανοποίηση στην ΕΔΕΚ για τις διευκολύνσεις στη Γαλλία

Ικανοποίηση στην ΕΔΕΚ για τις διευκολύνσεις στη Γαλλία

Την παροχή διευκολύνσεων από την Κύπρο στη Γαλλία σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που διεξάγει κατά του Ισλαμικού Κράτους χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Κάλεσε ωστόσο την Κυβέρνηση να τηρήσει την ίδια στάση και για την περίπτωση της Ρωσίας η οποία μάχεται και αυτή κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ.

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θέλουμε να χαιρετίσουμε τη χτεσινή τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θέτει τις υποδομές της στη διάθεση της Γαλλίας για να μπορέσει ν' αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος μέσα από τις στρατιωτικές και άλλες επιχειρήσεις που διεξάγει» δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

«Όμως την ίδια στιγμή θα θέλαμε να ρωτήσουμε την Κυβέρνηση αν είναι διατεθειμένη τις ίδιες διευκολύνσεις να παραχωρήσει και σε μια άλλη φιλική χώρα η οποία διαχρονικά μέχρι τώρα στήριξε τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία επίσης το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιείται πολύ έντονα στην αναχαίτιση και αντιμετώπιση των τζιχαντιστών και του Ισλαμικού Κράτους» πρόσθεσε.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάμεσα σε χώρες οι οποίες διαχρονικά έχουν αποδείξει τη σταθερή υποστήριξη τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι είναι λανθασμένη η πολιτική της Κυβέρνησης να θέτει όλες τις επιλογές της προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα όσα συμβαίνουν στην περιφέρεια μας δεν είναι τυχαία γεγονότα.

«Τεράστια είναι η ευθύνη των ΗΠΑ καθώς μέσω της διαχρονικής πολιτικής που ακολούθησε υποβοήθησε την αποσταθεροποίηση διαφόρων κρατών στην περιοχή με κύριο στόχο την πολυδιάσπαση και τον καλύτερο έλεγχο, χωρίς όμως να υπολογίζει το ενδεχόμενο οι ισλαμιστές να αποκτήσουν ισχύ διαμέσου ελέγχου μεγάλων περιοχών και πλουτοπαραγωγικών πόρων και να στρέφονται σε βάρος της ασφάλειας όλης της περιοχής και κυρίως των προοδευτικών Μουσουλμάνων, των Χριστιανών αλλά και λαών που δεν εντάσσονται στη δική τους λογική» δήλωσε.