Το μετάλλιο της Βουλής για τους αγώνες του απένειμε ο Ομήρου στο Βούτση

Το μετάλλιο της Βουλής για τους αγώνες του απένειμε ο Ομήρου στο Βούτση

“Για τους αγώνες σας για την Ελευθερία, Δημοκρατία, το Δίκαιο και την Ειρήνη, σας τιμούμε σήμερα”.

Με το μετάλλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων τίμησε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαο Βούτση, ο οποίος πραγματοποιεί στην Κύπρο την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Καλοσωρίζοντας τον κο Βούτση ο Γιαννάκης Ομήρου ξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση προς το πρόσωπο του και στη διαχρονική του προσφορά για την προάσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, προσφορά, όπως είπε, που αρχίζει από τη συμμετοχή του κ. Βούτση στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως στέλεχος φοιτητικών επιτροπών αγώνα του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από άλλα μετερίζια.

“Σας τιμούμε για αυτή σας την ανιδιοτελή υπηρεσία και προσφορά στην πατρίδα, σε έναν αγώνα που δεν τελειώνει ποτέ και που τώρα σας βλέπουμε να συνεχίζετε με πίστη, αφοσίωση και επιμονή, ώστε ο ελληνικός λαός να απεγκλωβιστεί από την κατάσταση ομηρίας και σκληρής λιτότητας και να βαδίσει ξανά με αισιοδοξία προς το μέλλον” συνέχισε ο κ. Ομήρου.

Τιμώντας τον κ. Βούτση με το μετάλλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε “για τους αγώνες σας για την Ελευθερία, Δημοκρατία, το Δίκαιο και την Ειρήνη, σας τιμούμε σήμερα”.

Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ομήρου για την τιμή που του επιφύλαξε και πρόσθεσε “είμαστε σύγχρονοι με τον κ. Πρόεδρο, όχι μόνο ηλικιακά αλλά και στους αγώνες για Δημοκρατία και Ελευθερία, αυτά θα μπορούσα να τα ανταποδώσω στον κ. Πρόεδρο διότι σε εκείνα τα χρόνια από κοινού αγωνιστήκαμε στις σχολές μας, πέρασαν τα χρόνια, και δυστυχώς από τότε έχουν έρθει και πολλές άλλες ευκαιρίες για αγώνες, για την ελευθερία και τώρα τα προβλήματα είναι μπροστά μας”.

“Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και κυρίως για την τιμή να απευθύνω χαιρετισμό το απόγευμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Είμαστε σε μια δύσκολη καμπή από κάθε άποψη και από τον διεθνή περίγυρο και στις χώρες μας λόγω της κρίσης αλλά λόγω και της έκβασης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού” κατέληξε.