ΕΔΕΚ για άνοιγμα τουρκικών κεφαλαίων: Αδύναμος ο Αναστασιάδης για την υπεράσπιση της Κύπρου

ΕΔΕΚ για άνοιγμα τουρκικών κεφαλαίων: Αδύναμος ο Αναστασιάδης για την υπεράσπιση της Κύπρου

Για το άνοιγμα των τουρκικών κεφαλαίων κανει δηλώσεις ο Μαρίνος Θεοδώρου β’ αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αδύναμο για να υπερασπίσει την Κύπρο.

Αυτούσια η δήλωση του Μαρίνου Θεοδώρου:

«Με την ανοχή της κυβέρνησης το άνοιγμα τουρκικών κεφαλαίων.

Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία δεν υλοποιεί καμιά από τις έγγραφες δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κύπρο και θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα», εισβάλλει στην ΑΟΖ της Κύπρου χωρίς κανένα κόστος , επιχειρεί προσάρτηση των κατεχομένων με τον αγωγό νερού και δεν έχει δείξει καμιά ξεκάθαρη πρόθεση για αποχώρηση του κατοχικού στρατού και τερματισμό της κατοχής.

Επιβραβεύεται με την παραχώρηση βοήθειας ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και το άνοιγμα κεφαλαίων για την αναζωογόνηση της ενταξιακής της πορείας με την ανοχή, αν όχι με τη συναίνεση, της κυπριακής κυβέρνησης.

Οι κύριοι Αναστασιάδης και Κασουλίδης για μια ακόμα φορά εμφανίζονται αδύναμοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ευρωπαϊκά όργανα.

Σταθερή και αμετάθετη θέση της κυπριακής κυβέρνησης θα έπρεπε να ήταν να μην ανοίξει κανένα κεφάλαιο και να μην ενεργοποιηθεί καμιά ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας αν πρώτα δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.»