Οι Κύπριες πάνε κομμωτήριο και χωρίς το μισθό της Κυριακίδου!

Οι Κύπριες πάνε κομμωτήριο και χωρίς το μισθό της Κυριακίδου!

Μετά το σάλο για τον "ανεπαρκή" μισθό των 4.330 ευρώ της Αθηνάς Κυριακίδου έρχεται και η αδιάψευστη αλήθεια!

 

Οπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις της προκάλεσαν αίσθηση και η αντίδραση ήταν αναπόφευκτη. Γιατί, εδώ που τα λέμε, αξιοπρεπή εμφάνιση - και πολλές φορές με απαιτήσεις - οφείλουν να έχουν όλες οι εργαζόμενες (και όχι μόνο) γυναίκες και με τη σειρά τους χρειάζεται να συμπεριλάβουν το κονδύλι "ομορφιάς" στον καθημερινό τους προϋπολογισμό.

Σοφία, 26, δασκάλα
«Εργάζομαι ως δασκάλα σε απογευματινό κέντρο απασχόλησης στη Λεμεσό. Ο μηνιαίος μου μισθός είναι 500 ευρώ. Ευτυχώς μένω με τους γονείς μου, έτσι δεν έχω ενοίκιο, συνεισφέρω όμως 100 ευρώ το μήνα για τα ψώνια του σπιτιού. Ξοδεύω και περίπου 120 ευρώ το μήνα για τη βενζίνη μου. Πληρώνω επίσης το τηλέφωνο μου μέσο όρο 30 ευρώ, το δάνειο του αυτοκινήτου μου 140 ευρώ και χρειάζομαι και περίπου 100 ευρώ το μήνα για απογευματινή σίτιση στη δουλειά. Αν υπολογίσεις όλα τα έξοδα μου θα δεις πως μου απομένουν μόνο 10 ευρώ για να περάσω το μήνα και κομμωτήριο πηγαίνω μια φορά το τρίμηνο. Αν η κυρία Αθηνά Κυριακίδου ζούσε μια φυσιολογική ζωή, ο μισθός της όχι μόνο θα έφτανε για κομμωτήριο αλλά θα περίσσευε κιόλας».

Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος, 34
«Το μηνιαίο μου εισόδημα είναι 1000 ευρώ το μήνα. 350 ευρώ για το ενοίκιο,160 το νηπιαγωγείο του μωρού, 50 το τηλέφωνο, 300 η βενζίνη (λόγω του ότι μένω μακριά από τη δουλειά). Μου απομένουν 140 ευρώ για ολόκληρο το μήνα και ακόμα δεν υπολόγισα τα ψώνια της υπεραγοράς και έχω και ένα παιδί. Κομμωτήριο πηγαίνω μια φορά το μήνα με το ζόρι. Θεωρώ προκλητικό το σχόλιο της κ. Κυριακίδου».

Δήμητρα, 46, στέλεχος σε εταιρεία
«Είμαι στα δεύτερα ‘άντα’ και πολύ κοντά στα ήντα, έχω σχεδόν 20 χρόνια υπηρεσίας στον τομέα μου, παίρνω κάτι περισσότερο από ένα διχίλιαρο, πληρώνω 500 στο δάνειο για το σπίτι, 250 στον μπακάλη, 150 στα ιδιαίτερα των παιδιών συν άλλα 150-200 pocket money στα παιδιά και στις εξόδους τους, 150 για βενζίνη, 50 για τηλέφωνο και δόξα τω Θεώ μου μένουν πάντα λεφτά για κομμωτήρια και για άλλες πολυτέλειες, χωρίς ποτέ μα ποτέ να παραπονιέμαι ή να κλαίω δημόσια στα κανάλια. Α και καταφέρνω μάλιστα να αποταμιεύω».

Καρολίνα, δημοσιογράφος, 30
«Ο μισθός μου είναι 1000 ευρώ και πληρώνω κάθε μήνα 350 ευρώ το δάνειο μου, στέλνω 250 ευρώ στον αδερφό μου ο οποίος είναι φοιτητής, περίπου 200 ευρώ τα ψώνια του σπιτιού και 40 το τηλέφωνο μου. Μου απομένουν 160 ευρώ για με περάσω ολόκληρο το μήνα. Κομμωτήριο πάω μια φορά κάθε δύο μήνες για βαφή. Θεωρώ πως η βουλευτής είναι εκτός πραγματικότητας και δεν αντιλαμβάνεται πως υπάρχει κόσμος που πεινά».

Άννα, δικηγόρος, 30
«Είμαι δικηγόρος, νεαρή στο επάγγελμα και ο μισθός μου είναι 900 ευρώ. Τα έξοδα μου είναι 180 ευρώ το νηπιαγωγείο του μωρού, 250 η βενζίνη μου, 200 τα ψώνια από την υπεραγορά, 30 το τηλέφωνο, περίπου 150 για νερό και ρεύμα. Μου απομένουν 90 ευρώ και πάω κομμωτήριο 2 φορές το μήνα για χτένισμα και 1 φορά για βαφή. Εγώ καταφέρνω να πηγαίνω κομμωτήριο και η βουλευτής που παίρνει τετραπλάσιο μισθό από μένα δυσκολεύεται να πάει;».

Μαριάννα, ιδιωτική υπάλληλος, 60
«Παίρνω 600 ευρώ τον μήνα. Δεν έχω να πληρώσω ενοίκια αλλά καλύπτονται τα κομμωτήρια μία φορά την εβδομάδα. Δεν είμαι βουλευτής, είμαι μία κοινή θνητή αλλά είναι προκλητικό κατά την άποψη μου στους καιρούς που ζούμε να κάνεις τέτοιες δηλώσεις».

Ελίνα, 30, καθηγήτρια ξένων γλωσσών
«Το μηνιαίο μου εισόδημα είναι 500 ευρώ ακάθαρτα και φεύγουν όλα, δεν μεινίσκει σεντ ως το τέλος του μήνα. Κομμωτήριο πάω μόνο δύο φορές τον χρόνο να κόψω τις άκρες των μαλλιών μου κι αν έχω κανένα πολύ στενό γάμο».

Χριστίνα, 29, άνεργη
«Αυτό το διάστημα είμαι άνεργη και παίρνω μόνο το επίδομα ανεργίας που είναι στα 800. Μοιράζομαι το ενοίκιο με τον σύζυγό μου (άρα φεύγουν 150 από μένα), άλλα 100 με 150 στα ψώνια, περίπου 100 το μήνα στον παιδίατρο, 100-150 για βενζίνη, 50 τηλέφωνο, 120 στο νηπιαγωγείο και μένουν κάτι ψίχουλα (αν δεν προκύψουν έκτακτα έξοδα, που πάντοτε προκύπτουν) για καμιά ‘διασκέδαση’. Για νύχια και μαλλιά, θα πρέπει να κόψω από κάπου αλλού. Αλίμονο, όμως, καταλαβαίνω τον ‘πόνο’ της βουλευτίνας...».
Υ.Γ. Αλλιώς είναι μια τέτοια δήλωση να γίνεται από μια τυχαία γυναίκα (έστω και δημόσια) και αλλιώς από ένα δημόσιο πρόσωπο, μια βουλευτή, που υποτίθεται εξελέγη από τον λαό για να συνεισφέρει ανιδιοτελώς, για να επιδεικνύει έργο και όχι για να βγαίνει στην τηλεόραση και να λέει πως δεν την φτάνουν τα σχεδόν τεσσεράμισι χιλιάρικα για κομμωτήριο. Ακόμα και αν όντως δυσκολευόμαστε, καλύτερα είναι κάποια πράγματα να τα κρατάμε για εμάς και να μην τα λέμε δημοσίως... Καταλαβαίνετε τι εννοούμε, σωστά; Είναι και κόσμος που δυσκολεύεται πραγματικά.»

Πηγή: mothersblog.gr