Κυπριανού για Κυπριακό: Να επικεντρωθούμε στο γεφύρωμα των διαφορών

Κυπριανού για Κυπριακό: Να επικεντρωθούμε στο γεφύρωμα των διαφορών

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ με δηλώσεις του τονίζει ότι πρέπει να στοχεύσουμε σε μια λύση που να ικανοποιεί τις βασικές αρχές και όχι σε οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του:

Εκτός από μέρες αγάπης και αλληλεγγύης, αυτές τις ημέρες πρέπει να πρυτανεύει η ειρήνη, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας πως επιβάλλεται όλοι να ενώσουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση επίτευξης λύσης στο Κυπριακό.

“Όχι της όποιας λύσης. Θέλω να το επαναλάβω για πολλοστή φορά και ελπίζω να ακούν όλοι τι λέμε. Λύσης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, Ε/κ και Τ/κ. Λύση που θα ικανοποιεί τις βασικές αρχές που έχουν συμφωνηθεί για να καταφέρουμε να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την πατρίδα μας, στα πλαίσια της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας”, είπε.

Μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψης στα γραφεία του Λαϊκού Δικτύου Αλληλεγγύης ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ, ως κόμμα πατριωτικό, υπεύθυνο και σοβαρό θα συνεχίσει την στήριξη της διαδικασίας απευθύνοντας για ακόμη μια φορά την έκκληση προς τους δύο ηγέτες “να περιορίσουν τις δημόσιες παρεμβάσεις. Ας αναλώσουμε όλη την προσπάθειά μας στο να γεφυρωθούν οι διαφορές και οι διαφωνίες εκεί και όπου υπάρχουν”. Έχουμε υποχρέωση, είπε, να διαμορφώσουμε τέτοιο πλαίσιο λύσης που θα συνάδει από τη μια, με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, από την άλλη θα βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, στις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και των Ε/κ και των Τ/κ.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει την προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις για την επίτευξη αυτού του τόσο σημαντικού για την προοπτική και το μέλλον του τόπου, στόχου, κατέληξε ο κ. Κυπριανού.