Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ΕΥΡΩΚΟ: Αισιοδοξία αλλά και κριτική

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ΕΥΡΩΚΟ: Αισιοδοξία αλλά και κριτική

"Υπάρχουν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την Κύπρο μας. Αρκεί να τις αξιοποιήσουμε. Για αυτό καλωσορίζουμε το 2016 με αισιοδοξία και ελπίδα."

Διαπλοκή, ατιμωρησία και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο Κυπριακό είναι τα βασικότερα θέματα που θίγει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΕΥΡΩΚΟ. 

Το μήνυμα καταλήγει με την ευχή ότι θα επέλθει η δικαίωση και άρση της κατοχής στη Κύπρο.

Αυτούσιο το μήνυμα

Το 2015 ήταν ακόμη μια δύσκολη χρονιά για την πατρίδα και τον λαό μας, που βιώνουν μια πρωτόγνωρη παρακμή. Οι κίνδυνοι που έχουμε απέναντι μας έχουν γίνει απειλητικοί. Το πολιτικό σύστημα είναι ανήμπορο και ανίκανο να διαχειριστεί τα προβλήματα της κοινωνίας και να δώσει λύσεις.

Η διαπλοκή πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Η ηθική είναι ξένη για την πολιτική. Οι κομματικές σκοπιμότητες και ο λαϊκισμός κυριαρχούν. Οι πολιτικοί έχουν καταντήσει αναξιόπιστοι και οι πολίτες δεν τους ταυτίζουν με το συλλογικό δημόσιο συμφέρον. Θεμελιακοί θεσμοί της πολιτείας, δεν λειτουργούν.

Η ατιμωρησία και η αναξιοκρατία κυριαρχούν. Οι ένοχοι των σκανδάλων και των εγκλημάτων κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η σύληση των αρχών και των παραδοσιακών αξιών του λαού μας, από αυτούς που έπρεπε να τις προστατεύουν, ισοπεδώνει την πατριωτική περηφάνια και αξιοπρέπεια των πολιτών.

Στο κυπριακό καλλιεργείται μια επικίνδυνη ευφορία ότι επίκειται λύση που θα εξαφανίσει δια μαγείας τα οικονομικά, θεσμικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα του τόπου. Η Άγκυρα και ο κύριος Ακιντζί καλλιεργούν με επιτυχία την εικόνα των δύο κρατών, των δύο λαών και των δύο συμπροέδρων στην Κύπρο.

Η ανατροπή αυτής της κατάστασης είναι ευθύνη όλων. Υπάρχουν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την Κύπρο μας. Αρκεί να τις αξιοποιήσουμε. Για αυτό καλωσορίζουμε το 2016 με αισιοδοξία και ελπίδα. Δηλώνουμε την αντοχή και την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε για να διορθώσουμε τις βαθιές δομικές ατέλειες, τα λάθη και τις παραλείψεις που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Είμαστε αποφασισμένοι να ξεριζώσουμε τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και την ατιμωρησία από τους κόλπους της κυπριακής κοινωνίας. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε για να τιμωρηθούν οι διαφθαρμένοι και οι ένοχοι. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή λύση στο κυπριακό.

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ απευθύνει θερμές και ειλικρινείς ευχές σε κάθε συμπατριώτη μας, για ένα αποδοτικό και δημιουργικό νέο έτος. Είθε το 2016 να φέρει υγεία, ευτυχία και εκπλήρωση των προσδοκιών του λαού μας και να δικαιώσει τη βασανισμένη μας πατρίδα, σημαίνοντας την άρση της κατοχής, την αποκατάσταση της διαίρεσης, ώστε οι Κύπριοι πολίτες να ζήσουν αρμονικά μέσα σε συνθήκες μόνιμης ειρήνης, ελευθερίας, ασφάλειας, προόδου κι ευημερίας, υπό καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας σε όλη την επικράτεια της Κύπρου, χωρίς ρατσιστικούς, φυλετικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς.

Καλή Χρονιά