Γενικός Εισαγγελέας για κόντρα Κυπριανού – Χαραλαμπίδου: Καταδικαστέα η διαρροή αποσπασμάτων

Γενικός Εισαγγελέας για κόντρα Κυπριανού – Χαραλαμπίδου: Καταδικαστέα η διαρροή αποσπασμάτων

Ο Γενικός Εισαγγελέας σχολίασε με δηλώσεις του την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στους βουλευτές Ανδρέα Κυπριανού και Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του:

Σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στη διερεύνηση και κατάληξη του γνωστού επεισοδίου εντός αίθουσας κοινοβουλευτικής Επιτροπής με εμπλεκομένους τους βουλευτές κ.κ. Α. Κυπριανού και Ε. Χαραλαμπίδου, ο Γενικός Εισαγγελέας παρατηρεί τα ακόλουθα :

Είναι καταδικαστέα η επιλεκτική και παραπλανητική διαρροή προς τον Τύπο αποσπασμάτων από υπηρεσιακής – εμπιστευτικής φύσεως αστυνομικά έγγραφα, προς τον σκοπό της εξυπηρέτησης των προθέσεων γνωστών κύκλων να πλήξουν ανεξάρτητους θεσμούς της Δημοκρατίας και να προωθήσουν δικές τους επιδιώξεις. Κατά πάγια πρακτική, δεν προτίθεμαι να σχολιάσω την ουσία δημοσιευμάτων που προέρχονται από διαρροές.

Ο Γενικός Εισαγγελέας είχε λάβει για το θέμα τούτο μια καθαρά νομική απόφαση που εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον χωρίς καμιά πρόθεση επίδειξης εύνοιας ή προκατάληψης προς οποιονδήποτε των εμπλεκομένων και είχε εξηγήσει πλήρως την αιτιολογία της απόφασης του με Ανακοίνωση ημερ. 31.7.2015, την οποία και επαναδημοσιοποιεί.

Πέραν τούτου, η αναμόχλευση του θέματος για εξυπηρέτηση αλλότριων επιδιώξεων, μόνο αλγεινές εντυπώσεις μπορεί να δημιουργήσει.