Ομήρου: Ζημιογόνες οι υπέρμετρες προσδοκίες για το Κυπριακό

Ομήρου: Ζημιογόνες οι υπέρμετρες προσδοκίες για το Κυπριακό

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό βρίσκονται σε κομβικό σημείο και η Βουλή, αναμένει σύντομα να υπάρξει διευθέτηση για ενημέρωση του Σώματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου υπενθύμισε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ενημέρωση της Βουλής αναβλήθηκε, λόγω των υποχρεώσεων του προέδρου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ανέφερε επίσης ότι οι επαναλαμβανόμενες απογοητευτικές, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του Μουσταφά Ακκιντζί, αποτελούν ουσιαστικά επανάληψη προηγούμενων τοποθετήσεων Τουρκοκυπρίων ηγετών και της Τουρκίας.

Οι υπέρμετρες προσδοκίες, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, είναι ζημιογόνες γιατί δημιουργήθηκε η εντύπωση στη διεθνή κοινότητα, ότι υπάρχει πρόοδος και δεν είναι αναγκαία η άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία για να μεταβάλει την αδιάλλακτη στάση της.

Ανέφερε ακόμη, πώς το θέμα που προέκυψε με τα ωράρια των καταστημάτων αποτελεί μείζονος πολιτειακής και θεσμικής σημασίας, σχολιάζοντας έτσι την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, για τους κανονισμούς που ενέκρινε η Βουλή.

Κι αυτό, όπως εξήγησε, γιατί το θέμα αφορά στην πραγματικότητα τις συντεταγμένες εξουσίες της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο κύριος Ομήρου, τόνισε ότι η Βουλή θα δώσει τη μάχη ενώπιον του Ανώτατου, προσθέτοντας ότι ήδη έχει προχωρήσει στο διορισμό δικηγόρου, ο οποίος θα χειρισθεί την υπόθεση στις 12 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε η Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις και να προσεγγίσει το θέμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή που θα ικανοποιεί όλες